Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Rapitful Shqip
Takvimi 2016

Na ndiqni me email - Follow by Email - Merr njoftime për postimet e reja

Mendimin Pozitiv mos e ndalni vetëm për vete.

Mendimin Pozitiv mos e ndalni vetëm për vete.
Asnjë krua nuk e pi ujët e vet,
Asnjë pemë nuk i hanë frytet e veta.
Asnjë artist nuk i ndalë vetëm për vete bukuritë që krijon.
Veprimi më i bukur në jetë është dhënia:
DHURONI QË TË FITONI.
Nëse do dashuri – duaj njerëzit.
Nëse do respekt – respektojë njerëzi.
Nëse do pasuri – ndihmoju të tjerëve të bëjnë pasuri.
A KA NJERI QË MUND TË KORRË - PA MBJELLË?
Mendimin poziutiv, pra, mos e ndalni vetëm për vete: ndajeni me të tjerët.
Me shumë dashuri, Daut Demaku

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Shkencëtarët kanë dëshmi se jeta ekzistoi në Mars

Shkencëtarët kanë dëshmi se jeta ekzistoi në Mars

Shkencëtarët amerikanë besojnë se kanë gjetur dëshmi se jeta dikur ekzistoi në planetin Mars.

Pasi studiuan minerale të pazakonshme në Tokë, Dr. Steven Ruff dhe Dr. Jack Farmer, nga Universiteti Shtetëror i Arizonës, sugjerojnë se materialet e pazakonshme në sipërfaqen e Marsit mund të jenë krijuar nga mikrobet – një teori e cila, nëse është e vërtetë, do të jetë arritja më e madhe në historinë shkencore.

Siç raporton Smithsonian, procesi filloi kur pajisja ‘Spirit’ e Nasa-s zbuloi disa materiale të pazakonshme në kraterin Gusev të Planetit të Kuq më 2009, transmeton Gazeta Express.

Duke i ekzaminuar këto materiale nga afër, shkencëtarët gjetën se ato ishin të mbuluara me disa zgjatje në formë lulesh, për të cilat ata nuk ishin në gjendje të gjenin ndonjë shpjegim.
Krateri Gusev është një zonë në Mars për të cilën shkencëtarët besojnë se ajo më herët ishte e mbuluar me burime të ngrohta dhe geizerl.

Sidoqoftë, njëjtë si gjithë planeti Mars, edhe kjo zonë është e thatë dhe jopjellore.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Skulptura greke me laptop në dorë?

Skulptura greke me laptop në dorë?

 

A ka mundësi që në lashtësi të ketë ekzistuar një teknologji e përparuar, e cila më pas sesi u zhduk disi, për t’u “zbuluar” më pas përsëri?

 Sipas shumë analistëve, objekti i cili shihet në këtë skulpturë antike greke, nuk është asgjë tjetër, pos një laptop. Sido që të jetë, kjo pamje misterioze është një skulpturë e vjetër greke e një funerali, që daton rreth vitit 100 para erës së re, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Aty shihet një vajzë e re duke mbajtur një objekt misterioz, i cili shikohet nga një grua më e vjetër, që qëndron para saj. Kjo skulpturë tani gjendet në Malibu të Kalifornisë. Kjo nuk është skulptura e vetme dhe artefakti i vetëm që na bën të mendojmë se, në lashtësi, mund të ketë ekzistuar një teknologji e përparuar. Vetë ekzistimi i strukturave masive, sikur që janë piramidat, mund të shpjegohet vetëm me ekzistimin e një teknologjie të përparuar.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

ORA E PARË - Poezi nga Flora Brovina

ORA E PARË

Jusufi
Jusuf Kanjushë e verdhë
Jusuf Gërvalla... mungon
Teuta Iliri Agroni Ylli
Fadi Fadil Talla... mungon
Ylfetja Ylfete Humolli... mungon
Shukrija Shukrije Obëtinca... mungon
Kimetja Arsimi Kujtimi
Halimi... Halimi... mungon
Shpresa Besa Kastrioti
Fatmiri Fatmir Kërleshi... mungon
Afrimi Afrim Zhita... mungon
Vazhdojmë
Valbona Shkurta Gjoni
Xhevati... Xhevati... mungon
Mungon Nesimi Bekimi
Afrimi... Afrim Prebreza... mungon
Mos më sillni
Certifika mjekësore
Prindore policore shtetërore
Thoni vetëm mungon
Me lule do t'ua mjekojmë plagët
Do t'i presim
Do t'i presim
Thoni vetë mungon
Do të çelin lule gjaku
ora vazhdon...

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

SKËNDERAJ - Poezi nga Flora Brovina

SKËNDERAJ

Kujtim as ëndrra
Për erën e ftoit
Më tha nëna

Sa herë të zu në gojë
Dhëmbët mu mpinë

Hape dritaren
Merr frymë thellë
Sa herë he shtatzënë
E ndien më mirë
Erën e ftoit
Të vendlindjes
Më tha nëna

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

THIRRJE KOSOVËS - Poezi nga Flora Brovina

THIRRJE KOSOVËS

Ç'do të bëj une pa ty
Pa ardhjet e shkuarjet e tua
Do të harroj të flas
Me vetveten

Ç'do të bëj une pa ty
Pa shikimin në bar
Si t'i ngroh gjymtyrët
Të ngrira akull

Do të më lësh të bëhem plakë
Me dhembje duarsh
Me dhembje eshtrash

Kam frikë kur shkon
Ç'do të bëj une pa ty
Po nuk erdhe
Do të bëhem gurpragu
Kallkan do të bëhem
Ç'do të bëj unë pa ty

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Takvimi 2016 - Kohët e namazit 2016                                                              Takvimi per maqedoni, takvimi per Kosove, kohet e namazit 2016, kohet e namazit per maqedoni, kohet e namazit per Kosove, takvimi 2016 per shqiperi, takvimi 2014 shqiperi, kohet e namazit 2016 Shqiperi, namazi 2016 shqiperi, namazi 2016, falja e namazit 2016 shqiperi, shqipni namazi 2016 kalendari i faljes se namazit 2016 shqiperi, shqipni 2016 namazi, Takvim per maqedoni 2016, takvimi per maqedoni, koha e faljes se namazit per maqedoni, maqedoni takvimi 2016, takvimi maqedoni, koha e faljes maqedoni, namazi maqe, takvimi 2016 per kosove, takvimi kosove, takvim 2016, kohet e namazit 2016, koha e namazit 2016, namazi 2016, koha per falje 2016, takvimi, shkarko takvimin 2016, shkarko takvim 2016, rapitful.blogspot.com, namazi, koha e faljes se namazit 2014,takvimi per kosove 2016, takvim 2016 shqip, takvimi janar 2016, takvimi apo kohe e namazit, takvimi per kosove, takvimi per shqiperi, falja e namazit 2016, koha e faljes se namazit 2016, falja e namazit 2016,kalendar takvim 2016 shqip, kalendari i namazeve, koha e namazeve 2016, shkarko kalendarin e namazeve, falja e namazeve 2016, namazi 2016, falja e namazit 2016, takvim 2016 shqip,takvim kosova 2016, takvim kosova 2016 janar, koha e faljes se namazit 2016 ne kosove, vaktija e namazit 2016, vakti e namazit 2016, vaktia per namaz 2016, vakti e namazit 2016, vaktia 2016, vakti i namazeve 2016,janar,shkurt,mars prill,maj,qershor,korrik,gusht,shtator, tetor,nentor,dhjetor 2016, takvimi 2016 shqip, takvimi 2016 kosove, takvimi 2016 per kosov

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Power Of Intent for Life Success - Subliminal Power Sound Therapy


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Mesazhet e jashtëtokësorëve për njerëzimin

Burimi i këtyre informacioneve është Jean Ederman, tani 49-vjeçar, nga Franca, i cili punon në fushën e aviacionit. Ai pretendon të ketë qenë pilot i aeroplanëve ushtarakë, kontrollues ajror dhe menaxher i aeroportit si dhe të kishte kryer studimet e magjistraturës për ekonomi. Ai madje thotë që ka pasur një sërë eksperiencash të çuditshme që prej moshës gjashtëvjeçare e këndej, përfshirë këtu edhe kontaktin me UFO dhe jashtëtokësorë

Ndër të tjera ai shkruan: “... pasi pata arritur ta projektoj veten psikikisht në një vend me prani të jashtëtokësorëve, kam marrë mesazhet e mëposhtme ...”
Kush jemi ne?
As shkencëtarët, e as përfaqësuesit e feve nuk flasin në mënyrë unanime për ngjarjet e pashpjeguara, që njerëzimi i ka vërejtur për mijëra vjet. E, për ta kuptuar të vërtetën, njerëzit duhet të përballen me gjëra pa u filtruar nga askush paraprakisht, sado të respektueshëm që mund të jenë ata njerëz, transmeton gazeta Kosova Sot Online.
Sikur miliarda krijesa të tjera në këtë univers, ne jemi krijesa me vetëdije dhe disa na quajnë ‘jashtëtokësorë’. Gjithsesi, nuk ka dallim fundamental në mes jush dhe nesh, përveç disa hapave të caktuar të evoluimit. Sikur në strukturat e tjera të organizuara, edhe te ne ekziston hierarkia. Sa i përket dukjes së jashtme, ka dallime mes nesh dhe jush, megjithatë edhe ne kemi formë humanoide. Ekzistenca jonë është realitet, mirëpo shumica prej jush nuk e kuptoni atë.
Më e rëndësishmja, nuk kemi përfaqësues njerëzor në Tokë, që do të ndikonin në vendimet tuaja.
Pse nuk jemi të dukshëm?
Për ne është e rëndësishme të respektohet liria e njerëzve, liri kjo që ua mundëson atyre që të piqen dhe të mbërrijnë faza të caktuara jetësore pa ndërhyrje nga jashtë. Gjithsesi, ndër vite ne kemi bërë vizita të herëpashershme, andaj ka shumë njerëz të cilët pretendojnë të kenë parë krijesa të çuditshme jashtëtokësore apo edhe objekte të paidentifikuara fluturuese. Mirëpo, meqë këto gjëra zakonisht përjetohen në baza individuale, pak njerëz iu besojnë. Ne mund të paraqitemi në pikë të ditës, mirëpo meqë as shumica prej jush nuk keni dëshirë që ne ta bëjmë një gjë të tillë – për shkak të frikës e gjërave të ngjashme – ne nuk e kemi bërë një gjë të tillë, transmeton gazeta Kosova Sot Online.
Kush jeni ju?
Ju jeni pasardhësit e shumë traditave, që me kalimin e kohës janë pasuruar bashkërisht nga kontributet e njëri-tjetrit! Qëllimi juaj është të bashkoheni për ta përfunduar një projekt të përbashkët. Gjithsesi, janë dallimet kulturore ato që duhet t’ju bashkojnë ju. Paqja nuk është thjesht mungesë e luftës, paqe është të ndiheni ashtu edhe siç jeni në realitet: të njëjtë. E për ta kuptuar natyrën tuaj të vërtetë, duket se keni nevojë për ballafaqim me një racë tjetër!
Në çfarë situate ndodheni?
Përveç disa rasteve të rralla, intervenimet tona nuk kanë ndikuar në kapacitetin tuaj kolektiv për të marrë vendime të rëndësishme për të ardhmen tuaj. Kjo gjë ka ndodhur si rrjedhojë e dijenisë sonë për mekanizmin tuaj të thellë psikologjik. Ne kemi ardhur në përfundim që liria e të jetuarit dhe si rrjedhojë, arritjes së pjekurisë njerëzore. Deri më tani njerëzit kanë pasur një koncept të qartë të jetesës, mirëpo me përparimin e teknologjisë njerëzit janë shndërruar në lloj lodrash, shumë lehtë të manipulueshme. Ngadalë, por sigurt po e humbisni kapacitetin tuaj për jetë!

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

What Is Diabetes


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Smoking Health Education Video


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

How to Overcome Jealousy - Overcoming Jealousy in 6 Easy Steps


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Çka është mendimi?

Mendimi është veprimtaria trunore aktivitet trunore i njeriut që merret me përpunimin e lajmit nëpërmjet përfytyrimit, kujtesës dhe kuptimit për të vendosur, ndërmarrë apo zgjedhur një veprim sipas qëllimit, përfundimit, planeve dhe dëshirës; aftësia e ecurisë së të menduarit ose arsyetuarit dhe njohjes, një besim apo gjykim vetjak që nuk është i bazuar në dëshmi apo siguri.Shpesh mendohet se mendimi është aktiviteti lodheshem për trunin e njeriut disa mendojnë se nuk duhet edhe shumë të mendohet se me këtë mund të kalojmë në situata të padëshiruara psiqike.

qka eshte mendimi, cfare eshte mendimi, mendimi shqip, qka jane mendimet

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

KALENDARI I NAMAZIT PER SHQIPERINE MUAJI JANAR - Takvimi 2016

takvimi 2016 per Kosove, Kosove takvimi, takvimi per kosove, Kosova takvimi 2016, namazi, koha e namazit 2016, namazi shqip

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

KALENDARI I NAMAZIT PER KOSOVEN MUAJI JANAR - Takvimi 2016

takvimi 2016 per Kosove, Kohet e namazit per kosove 2016, takvimi kosove,koha e namazit ne kosove,takvimi ne kosove,bashkesia islame e kosoves,takvimi per kosove, muaji janar

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Seksi oral shkakton këtë sëmundje vdekjeprurëse

Seksi oral e rritë në mënyrë drastike mundësinë për t’u sëmurë nga kanceri, thotë një studim i ri.

Sëmundja ka kohë që konsiderohet si një nga sëmundjet që i prekë më së shumti duhanpirësit dhe konsumuesit e rregullt të pijeve alkoolike.

Por përgjatë viteve të fundit, pasi rastet me këtë kancer kanë filluar të rriten dukshëm, ai duket se ka lidhje me papillomavirusin njerëzot (HPV), shkruan Gazeta Express.

Besohet se seksi oral është arsyeja kryesore e marrjes së HPV-së – që shkakton kancerin e qafës, duke përfunduar në gojë.

Grupi i viruseve të tillë ndikojnë në lëkurën dhe membranat e lagështa të cilat rreshtohen në trup, duke përfshirë anusin, mitrën, gojën dhe fytin.

Andaj, shkencëtarët paralajmërojnë që të mos bëni seks oral, në mënyrë që të mos merrni HPV dhe kancer.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Ka vetem dy gjendje te nderdijes

Ka vetem dy gjendje te nderdijes:gjendja e dashurise ose mungesa e plote e dashurise. Nese jeten e sheh te zhveshur nga dashurija, ajo duket njerezore. Kur syte jane plot dashuri- ajo qe deri tani dukej njerezore, befas ne çast behet hyjnore.
Kur jeton pa dashuri ti jeton ne genjeshter- sepse nuk ka rruge tjeter per te njohur te verteten perpos dashurise.
-Osho (Rrebesh ne qiell te paster)

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Çka është avazi?

1. Melodi, këngë; motiv i një kënge ose i një pjese muzikore. Avaz i bukur. Avaz fyelli. Ia marr (ia them, i bie) një avazi.

2. fig. Diçka që përsëritet në mënyrë të njëjtë, diçka që është bërë zakon; diçka e mërzitshme dhe e padëshirueshme, ngaqë përsëritet gjithnjë. Avazi i vjetër (i mëparshëm, i parë). Avazi i përditshëm. Të njëjtin avaz. Po ky (ai) avaz. Filloi avazin. S`di tjetër.


3. Kokëçarje, shqetësim, ngatërresë që del në një punë a në një çështje. Ka avaze ajo punë. Hap avaze. Dalin avaze. Fillojnë avazet. I nxjerr avaze dikujt.


4. keq. Ves, huq, zakon i keq i dikujt; e metë, dobësi. Njeri me avaze. S`i ka lënë (s'i harron) avazet e vjetra. Hoqi dorë (filloi përsëri) nga avazet e mëparshme. * Avazi i Mukës keq. gjë e vjetër, që është thënë e stërthënë; diçka e njohur, që është përsëritur vazhdimisht. (Këndoj, i heq këmbët, i hedh hapat) sipas avazit të dikujt keq. sipas dëshirave të dikujt, siç ka qejf ose siç me porosit dikush. I bie një (po atij avazi) (mban një avaz) keq. vepron në të njëjtën mënyrë ose flet po të njëjtat gjëra, i bie fyellit në një vrimë. I mban avazin (i shkon pas avazit, i vete pas avazit) i shkon pas qejfit, vepron sipas dëshirave e porosive të dikujt. Ia mban avaz ia përmend vazhdimisht, ia përsërit shumë herë, ia mban këngë.

qka eshte avazi, ceshte avazi, avazi shqip, qfare eshte avazi, cka eshte avazi, kuptimi,

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Çka është Bora?Bora është:

1. Reshje atmosferike, që bie nga retë flokë-flokë në trajtë kristalesh të bardha; shtresa e bardhë e këtyre flokëve, që mbulojnë vendin aty ku bien; dëborë. Borë e madhe (e dendur). Borë e imët (e ngrirë, e qullët). Borë e thatë. Borë e kuqe borë që ka marrë ngjyrën e kuqe për shkak të disa mikroorganizmave të atmosferës. Bora e parë. Borë e vonë. Borë e përhershme (e përjetshme, shekullore). Shi me borë. Flokë (fije, kristale, fjolla) bore. Top (shuk, lëmsh) bore. Ortek bore. Shtresë bore. Re borë. Shtrat bore llohë. Pah (endë) bore. Ujë bore. Kodër bore. Tufan bore. Vija e borës kufiri deri ku bora qëndron edhe në verë. Ana e borës ana e veriut. Zog bore. zool. borës, zborak. Mal me borë. Bie (hedh) borë. Çaj borën. Ngjit (zë) bora. Zbardhi bora. Zuri bora borën. Shkas në borë. Shkrin si bora në diell. I bardhë si bora. Shkëlqen si bora. Mali më i madh ka borë më shumë. fj.u.

2. përd. mb. Shumë i ftohtë, akull. I ishin bërë duart borë.

3. përd. ndajf. Shumë (zakonisht me mbiemrat «i bardhë», «i pastër»). Qeleshe e bardhë borë (borë e bardhë). Borë e pastër. * Bora e pleqërisë poet. flokët e bardhë, thinjat. Si bora në maj që kalon shpejt, që nuk është i qëndrueshëm, që nuk ka jetë të gjatë. Si mali me borë i fortë e i pavdekshëm. Si të marrë bora si të vijnë rrethanat, si të jetë puna, merr për mirë a për keq. I ka rënë bora (në krye) është thinjur. Iu bë zemra borë i ngriu zemra, iu bë zemra akull. Kërkon kallëza në borë shih te KALLËZ,~A. Lule bore bot. shih te LUL/E,~JA.

qka eshte bora, cfare eshte bora, bora shqip, ceshte bora, bora definicioni, definicioni i bores, cka eshte bora

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Interpretimi i akrepave të orës: Kur personi juaj i dashur ju dëshiron, dhe kur mban fshehtë nga ju

Interpretimi i akrepave të orës: Kur personi juaj i dashur ju dëshiron, dhe kur mban fshehtë nga ju

Interpretimi i akrepave të orës: Kur personi juaj i dashur ju dëshiron, dhe kur mban fshehtë nga ju
Shikoni orën dhe zbuloni se çfarë ju thonë të mençurit në lidhje me këtë.

Shpeshherë kur shohim akrepat e orës të puthitur me njëri tjetrin, themi se dikush mendon për ne. Nuk do t’i lëmë pas dore edhe rastet tjera që kanë domethënien e tyre përmes treguesit të akrepave.

Kur akrepat janë njëri mbi tjetrin, kjo është shenjë se dikush ju pëlqen, ndërsa kur akrepat janë të zgjeruara, dikush ju don.

Interpretimi i parë
00:00 – Personi i dashur ju dëshiron shumë.
01:01 – Personi me të cilin dëshironi të kaloni natën me të.
02:02 – Personi i dashur asnjëherë nuk do t’ju harrojë.
03:03 – Mendon rreth jush.
04:04 – Ka rënë në dashuri në shikim të parë.
05:05 – Ai luan me ju.
06:06 – E pëlqen buzëqeshjen tuaj.
07:07 – Dëshiron t’ju thotë diçka, por nuk mundet.
08:08 – Është i dashuruar.
09:09 – Dëshiron të jetë me ju.
10:10 – Kënaqet me pamjen tuaj.
11:11 – Sot është një ditë e lumtur për ju.
12:12 – Do t’i ktheheni dashurisë së vjetër.
13:13 – Ai vuan për shkak juve.
14:14 – Ju pret një gëzim.
15:15 – Është xheloz.
16:16 – Nuk jeni e denjë për të.
17:17 – Do të vuani.
18:18 – Ai pëlqen sytë tuaj.
19:19 – Fsheh diçka nga ju.
20:20 – Gjithmonë do t’ju kujtojë.
21:21 – Rrezik.
22:22 – Nesër do të gëzoheni.
23:23 – Ai ju pëlqen në shtrat.
Interpretimi i dytë
01:01 – Keni sëmundje.
02:02 – Do të takoheni me një person të dashur.
03:03 – Ju dashuron shumë.
04:04 – Kurrë nuk do t’ju harrojë.
05:05 – Do të dashurohet tek ju.
06:06 – D o të qetësoheni.
07:07 – Ai ju tradhëton.
08:08 – Është xheloz.
09:09 – Do të keni një telefonatë.
10:10 – Dikush dëshiron t’ju shohë.
11:11 – Një biond ju dëshiron shumë.
12:12 – Seks.
13:13 – Ju pëlqen dikush me flokë të errët.
14:14 – dikush preferon puthjet tuaja.
15:15 – Ai dëshiron një fillim të ri.
16:16 – Diçka do të ndodhë midish jush.
17:17 – Puthje.
18:18 – Jetë të gjatë në dashuri.
19:19 – Dikush ju dëshiron, por ju nuk mund ta shihni.
20:20 – Dikush ju pret juve.
21:21 – Ju pëlqen personi për të cilin mendoni.
22:22 – Do ta shihni atë.
23:23 – Do ju sugjerojnë një takim.
00:00 – Ai i pëlqen miket tuaja.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Kosova, i vetmi vend në Europë me shtim natyror të popullsisë me mbi 1 për qind

Kosova, i vetmi vend në Europë me shtim natyror të popullsisë me mbi 1 për qind

Në Evropë po ka më shumë vdekje se lindje, ndërsa Kosova është vendi i vetëm në kontinentin e vjetër që ka shtim natyror të popullatës me më shumë se 1 për qind në vit.

Në një artikull në “Population and Development Review”, kryesuesi i autorëve Kenneth Johnson i Universitetit New Hampshire ka thënë se “në Evropë sot nuk ka shtim natyral të popullsisë”.

“Është vetëm një shtet – Kosova, me shtim natyral me më shumë se 1 për qind në vit”, ka theksuar Johnson.
17 shtete të Evropës janë duke përjetuar rënie të shtimit natyral të popullsisë duke përfshirë Gjermaninë, Italinë dhe Rusinë.

Rënia e shtimit natyral nuk nënkupton që një shtet është në rrezik të zhdukjes, por shkakton probleme të mëdha ekonomike. Popullata “plaket” dhe më pak njerëz mbesin të aftë për punë.

Harta më poshtë tregon ndryshimet në popullatë mes viteve 2000 deri 2010. Ngjyra e kaltër tregon rritjen në popullsi, ndërsa e portokallta rënien në shtimin natyral. E bardha tregon se ato vende nuk kanë të dhëna.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Thenie per fitoren dhe deshtimin

Mos lejo fitoret të të prekin mendjen, por as mos lejo dështimet të të prekin zemrën !

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Ese: Ti je ajo që më bëri ta kuptoj jetën, ta dua jetën

Të dua Adile dhe nuk dua kurrë të ndahem nga ti. Ti je ajo që e zbute zemrën time të ngurtë. Ti je ajo që ngjalle tek unë shpresë, lumturi, vuajtje. Ti je ajo që më bëri ta kuptoj jetën, ta dua jetën.

Adile ti më bëre që ta kuptoj këtë ndjenjë të bukur dhe të mistershme, të ëmbël dhe drithëruese, të brishtë dhe të furishme. Nga ti e kuptova që ndjenja më e bukur në jetë që mund të provoja si dokor i mjekësisë ishte dashuria.

Shpirti im u pushtua nga ju Adile, u robërua.

Nuk e mendoja kurrë se do të dashurohesha aty ku të tjerët shkojnë për të kërkuar mjekim. Nuk mendoja kurrë që do të dashurohesha gjatë stazhit tim si mjek, por ja që ndodhi. Dhe mirë që ndodhi sepse mund të them se tërë këto vite nuk vlejnë aspak ndaj ndjenjës së shenjtë ndaj dashurisë. Ndjenjë e cila ka fuqinë që edhe zemrën më të ngurtë ta zbutë, ti jap shpresë, lumturi, kuptim jetës.  Çdo çast që kaloj me ty Adile është një mrekulli për zemrën dhe shpirtin, një ''infuzion'' për jetën time, një shtytje për të vazhduar jetën me tërë sfidat që i ka ajo. Çdo kafe-bisedë që e bëj me ty është sikur ta kem lexuar një libër të tërë. Më fal për gjithçka, më fal për fjalët jo të mira që ti kam thënë.

Adile ti je çasti më i mirë i jetës time

Ti je momenti kulmor i kënaqësisë.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Nelly - Dilemma ft. Kelly Rowland


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Do you have a "third eye"?


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

A e dini përse unaza e martesës vendoset në dorën e majtë?

A e dini përse unaza e martesës vendoset në dorën e majtë?

Në pjesën më të madhe të botës, unaza e martesës mbahet në gishtin e katërt të dorës së majtë. Por a e keni pyetur ndonjëherë veten përse? Apo nga ka ardhur kjo traditë? Në fakt gjithçka nisi përpara se mjekësia shkencore të zbulonte sesi funksionon sistemi i qarkullimit të gjakut.

Në shekullin e 16, njerëzit besonin se një enë gjaku në gishtin e katërt të dorës së majtë shkonte drejtpërdrejt në zemër. Për shkak të dorës së majtë dhe lidhjes me zemrën, iu vendos emri përshkrues “vena amoris”, që nga latinishtja përkthehet vena e dashurisë.

Bazuar në këtë emër, “ekspertët” e fushës se martesës thanë se do të ishte kuptimplotë që unaza e martesës të mbahej pikërisht në këtë gisht. Për një çift të martuar, padyshim që kjo është një formë sublime e shprehjes së dashurisë për njëri-tjetrin.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

What is the purpose of CGI animation?


Computer animation, or CGI animation, is the process used for generating animated images by using computer graphics. The more general term ''Computer-Generated Imagery'' encompasses both static scenes and dynamic images while computer animation only refers to moving images.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Thenie per Shqiperine - Faik Konica

Duhet të jesh jashtë Shqipërisë, e të jesh larg, për të kuptuar se ç`forcë e ç`bukuri të ëmbël ka për veshët kjo fjalë: Shqipëri.
| Faik Konica |

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Bomba atomike dhe bomba me hidrogjen

 

Bomba atomike: Ka të bëjë me ndarjen e atomit. Një neutron përplaset me bërthamën e një atomi, e ndan atë në dy bërthama dhe çliron energji bërthamore.

Reaktorët bërthamorë shfrytëzojnë ndarjen atomike për të prodhuar energji elektrike. Në vitin 1945, SHBA përdorën bombën atomike në Hiroshimë dhe Nagasaki të Japonisë, për t'i dhënë fund Luftës së Dytë Botërore.

Bomba me hidrogjen: Ka të bëjë me procesin e kundërt, ku bërthamat përplasen për të formuar një bërthamë të re. Quhet edhe bombë termobërthamore. Dielli dhe yjet janë krijuar si pasojë e procesit të bashkimit të bërthamave. Reaksionet termobërthamore lejojnë kryerjen e shpërthimeve masive, mijëra herë më të fuqishme se bomba atomike.

Krahasimi: Bomba atomike e hedhur në Hiroshimë prodhoi një shpërthim të barabartë me 13 mijë ton TNT. Prova e parë e bombës me hidrogjen,"Ivy Mike", u krye në Atolin Enewetak të Ishujve Marshall në vitin 1952 dhe prodhoi një shpërthim të barabartë me 10.4 milion ton TNT.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

SHQIPËRISË SË PËRJETSHME – Poezi nga RRUSTEM GECI

Këto vargje s´di  a  do të gjejnë udhë
në shpirtin e trazuar  të  popullit  tim
Kosova  ende   ka  plagë  nëpër  trup
e turpshëm po i shtohen plagë të reja

Në  shesh  qytetarë   të  Kosovës,  në
shesh! Kosova s´e ha turpin me bukë
këto vargje mund  të  mos  kuptohen
por shkronjat e  saj  janë  të  flamurit

Kosovë  e  lashtësisë 13 mijë vjeçare
asgjë e urtë s´është më tek unë, prej s´e
zemërimi  ka nis të del në rrugë, s´ka
më fisnike s´e dora  e  bërë  e  grusht

Plagët e marra në Vjenë dhe Bruksel
dëmtojnë gurin  e  Shqipërisë etnike
dëmtojnë Shqipërinë e të palindurve
e dëmtojnë  Shqipërinë e përjetshme

Në  shesh  qytetarë   të  Kosovës, në
shesh! Aty  ku  vetëdija  bën betejën
Kosovë,  anuloj  firmat   e  tradhtisë
për nder të atdheut, dhe  të  flamurit!..

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Poezi nga Reshat Arbana - Loti Nënës


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Zbulohet numri i saktë, ja sa shqiptarë ka në botë

 Zbulohet numri i saktë, ja sa shqiptarë ka në botë

 

Pavarësisht regjistrimeve zyrtare të popullsisë që bëhen në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni, asnjëherë nuk dihet sa shqiptarë ka në botë për shkak të shpërnguljeve të vazhdueshme ndër vite.

Megjithatë mund të thuhet se nuk ka vend në botë ku nuk jeton së paku një shqiptar. Besfort Axhanela kishte ideuar një projekt përmes të cilit synon të identifikojë të gjithë shqiptarët në botë, duke i mbledhur në një bazë të dhënash që quhet “Një Komb”. Projekti është një faqe interneti që “njekomb” ku për tre muaj janë regjistruar mbi 430 mijë shqiptarë. Axhanela ka treguar për Top-Channel idenë e tij dhe synimin e projektit.

“Ideja për ta filluar këtë projekt ka ardhur si rezultat i faktit që jam i sigurt se mbi 95 për qind e shqiptarëve e kanë pasur në mendje që sa herë kanë shkuar diku jashtë kanë pyetur veten së paku njëherë: sa shqiptarë janë këtu? Domethënë, krejt kjo ka ardhur si nismë e fillimit të këtij projekti. Projekti ynë njëkomb është projekt që synon të identifikojë të gjithë shqiptarët nëpër botë dhe ku ndodhen ata”, tregon ai.
Megjithatë sipas të dhënave të fundit, shqiptarët në shumë vende të botës janë me mijëra. Më poshtë ju

sjellim në statistika përafërsisht se sa shqiptarë jetojnë nëpër botë.

Shqiptarët në Gjermani: 450.000
Shqiptarët në Zvicër: 300.000
Shqiptarët në Suedi: 70.000
Shqiptarët në Danimarkë: 12.000
Shqiptarët në Belgjikë: 60.000
Shqiptarët në Itali: 800.000 – 1 milion.
Shqiptarët në Angli: 100.000
Shqiptarët në Amerikë: 200.000-800.000 (1.000.000)
Shqiptarët në Siri: 10.000
Shqiptarët në Turqi: 5.000.000
Shqiptarët në Argjentinë: 50.000
Shqiptarët në Kanadë: 35.000
Shqiptarët në Ukrainë: 50.000
Shqiptarët në Finlandë: 9.000
Shqiptarët në Rumani: 10.000
Shqiptarët në Hungari: 1.500
Shqiptarët në Bosnjë: 5.000
Shqiptarët në Bullgari: 300
Shqiptarët në Kroaci: 18.000
Shqiptarët në Sloveni: 8.000
Shqiptarët në Serbi: 65.000
Shqiptarët në Mal të Zi: 32.000
Shqiptarët në Greqi: 1.200.000 (5.000.000)
Shqiptarët në Maqedoni: 800.000
Shqiptarët në Kosovë: 1.700.000
Shqiptarët në Shqipëri: 2.800.000
Shqiptarët në Azerbajxhan: 10.000.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Anton Pashku - Krijimtaria letrare

Anton Pashku konsiderohet themelues i letërsisë moderne shqipe. 

Ka shkruar tregime, një roman dhe dy drama. 

Temat e tij ngrihen mbi tabanin e letërsisë dhe historisë kombëtare. 

Pashku nuk e lufton mitin, por e afirmon dhe krijon mite të reja. 

Në tregimet e tij dallohen tre rrathë tematik:  

dashuria, 

vetmia (ku shprehet dhembja për përmbysjen vlerave morale të njeriut) dhe 

dhuna (përshkruhet dhuna e luftës dhe shprehet qëndrimi injorues i autorit ndaj dhunës nëpërmjet ironisë,humorit të zi dhe groteskës). 

Postime të ngjashme:

Anton Pashku - Biografia

Lutjet e mbrëmjes
 

Analiza e tregimit "Klithma" nga Anton Pashku
 

Romani- Oh
 

Cilat janë veprat letrare të Anton Pashkut?Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare

 Anton Pashku krijimtaria letrare,Anton Pashku analize,Anton Pashku krijimtaria letrare

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Ese: Si i kalova pushimet verore

Ese si i kalova pushimet verore

Pushimi veror, është me të vërtetë një pushim i gjatë dhe relaksues. Gjatë pushimit veror unë kalova shumë
mirë duke bërë gjëra të ndryshme interesante, argëtuese por edhe me karakter edukativ-arsimor. Pasiqë ky ishte një pushim i gjatë, kam shumë gjëra që mund të tregoj por unë do të përmend vetëm disa prej tyre që ishin më interesante dhe që me të vërtetë më mbetën në mendje. Po filloj nga dita kur u lëshuam nga mësimi e deri tek dita ku erdhëm në shkollë.
U lëshuam nga mësimi, ishte një ditë përshëndetëse sepse nuk do të takohesha me shokët dhe shoqët për një periudhë mjaft të gjatë pothuajse tre muaj. Ajo ditë ishte paksa emocionuese, por ditët tjera nuk ishin edhe aq të jashtëzakonshme, por ishin thuajse të rëndomta. Si gjithmonë gjërat kryesore gjatë pushimeve verore janë leximi i librave/lektyrave, shkuarja në një vënd turistik, vizitimi i të afërmëve dhe shkuarjet në pishina apo edhe në vende të tjera intersante dhe argëtuese.
Unë këtë verë lexova këto libra/lektyra (shkruaj cilat ke lexuar), unë i lexova ato me përkushtim dhe vepra e cila më pëlqeu ishte ajo e (shkruaj autorin) me titull (shkruaj titullin). Leximi i veprave nuk ishte gjëja e vetme që kam bërë, unë gjithashtu vizitova (shkruaj kë ke vizituar), dhe qëndrova për (sa ditë ke qëndruar) ishte e mrekullueshme sepse unë kaloja një kohë fantastike me të gjithë familjarët aty, sepse pothuajse e tërë familja ishte e lirë, dhe nuk kishin ndonjë obligim për ta kryer pasiqë ishte verë.
Pas vizitave familjare, unë vizitova vendin e njohur turistik (shkruaj cilin) ku me të vërtetë kalova ditë të mrekullueshme dhe takova shumë shokë e shoqë të reja. Fatmirësisht, ditët ishin të nxehta dhe ia kaluam për mrekulli. Pas kthimit nga atje, po afrohej dita për tu kthyer përsëri në shkollë, dhe kështu duke kaluar disa ditë të rëndomta dhe duke shkuar vazhdimisht në pishina e duke u argëtuar në mënyra të ndryshme duke mos lënë anash mësimin, arritëm deri tek dita e parë e shkollës.
 
Ese per veren, ese per pushimet verore, pushimet verore ese, pushimet e veres, vera pushimet, hartim, hartime per veren, ese per veren dhe pushimet

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Këto janë parashikimet e Karl Marxit

Këto janë parashikimet e Karl Marxit

 

Rush Limbaugh e akuzon Papa Françeskun se promovon “marksizëm”. Washington Times thotë se kryebashkiaku i New Yorkut është “marksist i papenduar”. Wall Street Journal shkruan: “Kohët e fundit, ringjallja amerikane ka shfaqur ca tipare marksiste…”

Shumë gjëra thuhen vitet e fundit për Karl Marxin.
Por, pak njerëz kuptojnë kritikën e mprehtë të tij.
Shumica e njerëzve mbajnë mend vetëm parashikimin radikal të këtij ekonomisti se kapitalizmi në mënyrë të pashmangshme do të zëvendësohet nga komunizmi.
Marxi mund të ketë gabuar për disa gjëra, por shkrimet e tij (shumë nga të cilat janë shkruar para Luftës Civile Amerikane) parashikojnë saktësisht disa aspekte të kapitalizmit modern, që nga Recesioni të Madh e deri te iPhone.
Revista Rolling Stone shkruan se analiza e Marksit për kapitalizmin i ka përshkruar shumë saktë para më shumë se 100 viteve ato që po na ndodhin sot.
Natyra kaotike e kapitalizmit, e prirë drejt krizave, ishte pjesë e rëndësishme e shkrimeve të Marxit.
Që nga Depresioni i Madh e në vijim, ky cikël është duke ndodhur para syve tanë.
Tendenca e pamëshirshme për fitime solli dekadat e thellimit të pabarazisë.
Ne SHBA e tërë fasada e kredidhenies u shpërbë, ashtu siç e parashikoi ne detaje Marxi.
Ai paralajmëroi se tendenca e kapitalizmit me kalimin e kohës do të çojë në atë që ai e quajti “oreks johuman, të sofistikuar, të panatyrshëm dhe imagjinar per produkte”.
Duket e ashpër por mënyrë e saktë kjo për të shpjeguar se edhe kur gëzojmë luks të madh, ne ende nxitemi nga nevoja konstante për të blerë shumë e më shumë gjëra.
Ta marrim si shembull telefonin iPhone 5S. A është vërtetë shumë më i mirë se iPhone 5 që e keni pasur vitin e kaluar, ose se iPhone 4S një vit para kësaj? A është ajo nevojë e vërtetë, apo e trilluar?
Mega-korporatat krijojnë fushata reklamuese me idenë se duhet të shkatërrojmë produktet dhe të mirat ekzistuese pa asnjë arsye per te blere te tjera te sapoprodhuara.
Idetë e Marxit në lidhje me mbiprodhimin, e çuan atë në parashikimin e asaj që njihet si globalizim – përhapja e kapitalizmit në të gjithë planetin, në kërkim të tregjeve të reja.
Kërkimi i pamëshirshëm për tregje të reja dhe punë të lirë, si dhe kërkesa e pandërprerë për më shumë burime natyrore, janë bishat që kërkojnë vazhdimisht ushqim.
Kjo mund të duket si gjë e qartë tani, por Marxi i shkroi këto fjalë në vitin 1848, kur globalizimi ishte më shumë se një shekull larg.
Marxi argumentoi se fuqia e tregut do të centralizohet në firmat e mëdha të monopolit.
Më vonë, në shekullin e XX, trendi i parashikuar nga Marxi nisi të përshpejtohet. Sot, dyqanet e vogla janë zëvendësuar me shitore të mëdha monolite, si Walmart; bankat e vogla komunitare janë zëvendësuar me bankat globale, si JP Morgan Chase; ndërsa fermat e vogla janë zëvendësuar me ato të mëdha, si Archer Daniels Midland.
Bota teknologjike, gjithashtu po centralizohet, me korporatat e mëdha që thithin ato fillestaret sa më shpejtë të jetë e mundur.
Kur ai argumentoi tatimin mbi të ardhurat progresive në “Manifestin Komunist”, asnjë vend nuk ka pasur një të tillë. Tani, nuk ka pothuajse vend pa tatimin mbi të ardhurat progresive.
Kritika morale e Marxit ndaj kapitalizmit dhe veprat e tij meritojnë vëmendje.
Siç ka thënë Heilbroner: “Ne i kthehemi Marxit, jo pse ai është i pagabueshëm, por sepse është i pashmangshëm”.
Sot, në botën e pasurisë dhe varfërisë së madhe, ku 85 njerëzit më të pasur kanë më shumë pasuri se tre miliardë njerëz të planetit, fjalia e famshme e Marksit ende nuk e ka humbur potencën e saj: “Proletarë të të gjitha vendeve – bashkohuni! Nuk keni çfarë të humbni, veç zinxhirëve tuaj”.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Zbulohet universi paralel, ku koha shkon prapa

 Zbulohet universi paralel, ku koha shkon prapa

 

Pse koha shkon vetëm në një drejtim dhe pse e kaluara është kaq e ndryshme nga e ardhmja?

 Këto pyetje duken të thjeshta, por ato i mundojnë shkencëtarët më shumë se një shekull. Sipas një teorie, ekziston edhe një univers, i cili është paralel me këtë tonin, në të cilin koha shkon prapa. Një eksperiment, i cili kishte krijuar kushtet sikur ato që ekzistonin në kohën e krijimit të universit tonë, ka ardhur deri te përfundimi se, pas Shpërthimit të madh, është krijuar edhe një univers tjetër, i cili duket sikur universi ynë kur të shihet në pasqyrë dhe në të cilin koha shkon prapa. Të gjitha ligjet themelore të fizikës funksionojnë njësoj edhe kur koha shkon prapa. Ne mendojmë se koha shkon vetëm përpara meqë e shohim vetëm anën tonë të universit. Pra, pikëpamjet tona janë të njëanshme.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Ditar dashurie i një shkrimtari - Albatros Rexhaj - Analiza


"Ditar dashurie i një shkrimtari" është një himn shqiptar për dashurinë, ku ngjarjet dhe mendimet shtjellohen në një bashkëbisedim artistik mes shkrimtarit dhe muzës së tij.
 

E shkruar në formën e prozes refleksive, "Ditar dashurie i një shkrimtari" është një rrëfim ku romantika gërshetohet me erotiken. 

Kujdesi ndaj detajit dhe guximi artistik i autorit thyejnë mjaft tabu dhe paragjykime që kanë të bëjnë me dashurinë dhe seksin.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Zëri i zemrës - Danielle Steel - Analiza

 
Bill Thigpen, autor dhe producent i një programi shumë të suksesshëm ditor, ishte kaq i zënë duke u marrë me shkëlqimin e karrierës së tij sa nuk e kuptoi që martesa po i shkonte drejt shkatërrimit. Tani, nëntë vjet më vonë, duke jetuar vetëm në Hollivud, pa gruan dhe fëmijët, karriera e tij është akoma në majë. Programe të ndjekura, marrëdhënie të qeta dhe pushime të herëpashershme me dy djemtë - jeta e tij dukej në një ekuilibër perfekt... ose të paktën kështu mendonte ai.
 
Adrian Townshed mendonte se kishte gjithçka: një punë që e donte si asistente prodhimi në televizion dhe një burrë të pashëm, që po ngjiste shkallët e suksesit në profesionin e tij. Ata kishin punuar fort për të arritur ato që kishin... derisa ajo mbeti shtatzënë. Dhe papritur jeta e saj u pushtua nga kaosi dhe ultimatumi i Steven: ai ose fëmija. 
 
Bill Thigpen and Adrian Townshed u takuan në një  supermarket. Sa e pa, Bill kuptoi se donte më shumë në jeten e tij, një grua që ta donte, një familje të vërtetë përsëri.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

11 liderët më të pamëshirshëm të të gjitha kohërave
11 liderët më të pamëshirshëm të të gjitha kohërave

Një fjalë e urtë thotë, “Heroi i njërit është tiran i tjetrit”.

Por, përderisa ne mund të argumentojmë vlefshmërinë dhe virtytin e agjendave të caktuara politike, metodat e pashpirta me të cilat disa liderë i arrijnë qëllimet e tyre nuk ia vlejnë të interpretohen.
Pas të gjithave, pa marrë parasysh se si një historian përpiqet ta tjerr atë, duke urdhëruar që të ndërtohet një kullë nga njerëzit e gjallë të grumbulluar dhe betonuar së bashku me tulla dhe llaç është mjaft brutale.
Business Insider sjell një listë të liderëve më të pamëshirshëm të të gjitha kohërave, duke përfshirë burrat dhe gratë të cilët praktikuan taktikat e pamëshirshme për të arritur agjendat e tyre politike dhe ushtarake.
Qin Shi Huang
Sundoi në vitet 247 – 210 para Krishtit
Qin, i quajtur edhe si Qin Shihuangdi, bashkoi Kinën në vitin 221 para Krishtit dhe është emëruar si perandori i parë i dinastisë Qin. Ai ishte i njohur si vrasës i dijetarëve, me idetë e të cilëve nuk pajtohej, dhe ishte i njohur për djegien e librave “kritikë”.
Gjatë sundimit të tij, ai urdhëroi ndërtimin e një muri të madh (përafërsisht i njëjtë sikurse Muri i Madh Kinez), dhe ndërtimin e një mauzole të madhe e cila përfshin më shumë se 6 mijë figura të ushtarëve.
Gaius Juius Caesar Augustus Germanicus, “Caligula”
Sundoi në vitet 37-41 pas Krishtit
Caligula ishte shumë i famshëm në fillim, sepse ka liruar qytetarët të cilët ishin të burgosur padrejtësisht dhe ka ulur taksat nga shitjet. Por, pastaj ai është sëmurë dhe nuk ka qenë më i njëjti asnjëherë.
Ai ka eliminuar rivalët e tij politikanë, duke detyruar prindërit e tyre të shikojnë ekzekutimin, dhe veten e shpalli si Zot i gjallë, transmeton Koha.net. Sipas historianit romak Suetonius, Caligula kishte marrëdhënie seksuale me motrat e tij dhe shërbimet e tyre i ka shitur tek burrat e tjerë. Ai ka përdhunuar dhe ka vrarë shumë njerëz, dhe kalin e tij e bëri prift.
Në fund ai është sulmuar me thikë 30 herë nga një grup i gardianëve.
Genghis Khan
Sundoi në vitet 1206 – 1227
Babi i Khanit ishte helmuar për vdekje kur ai ishte vetëm 9 vjeç dhe ai adoleshencën e ka kaluar si një skllav. Pastaj ai bashkoi fiset mongole dhe është nisur për të pushtuar një pjesë të madhe të Azisë Qendrore dhe të Kinës.
Stili i tij është i karakterizuar si brutal, ndërsa historianët thonë se ai ka masakruar në masë të madhe njerëzit civil. Njëri nga shembujt më të dukshëm ishte kur ai masakroi aristokratët e Perandorisë së Khwarezmit, duke ekzekutuar klasën politike, ndërsa punëtorët e pakualifikuar i mori dhe i përdori si mburoja njerëzore.
Vlad III, Princi i Vllahisë, “Vlad Drăculea” ose “Vlad Pushtuesi”
Sundoi në vitet 1448; 1456-1462; 1476
Kur Vlad III është bërë sundimtar i principatës së Vllahisë, ky rajon ishte në rrëmujë për shkak të armiqësive të mëdha. Sipas tregimeve, Vladi ftoi të gjithë rivalët e tij në një banket, ku ai i ka therur dhe i ka ngulitur në shtyllë që të gjithë. Ngulitja në shtyllë ishte metoda e tij e preferuar e torturës.
Edhe pse është e vështirë të përcaktohet nëse kjo histori është e vërtetë, ajo e karakterizon sundimin e Vladit: Ai u përpoq që të sjellë stabilitet dhe rregull në Vllahi përmes metodave tejet të pamëshirshme.
Mbretëresha Mary I, e njohur edhe si Mbretëresha e Përgjakur
Sundoi në vitet 1553-1558
Fëmijë i vetëm i famëkeqit Mbreti Henri VIII dhe Catherine nga Aragoni, Mary I është bërë mbretëresha e Anglisë në vitin 1553 dhe menjëherë ka rikthyer katolicizmin (pasi sundimtarët e mëparshëm kanë përkrahur protestantizmin) si fenë kryesore, si dhe është martuar me Filipin II të Spanjës – katolik.
Pas disa viteve, qindra protestantë u dogjën dhe për këtë ajo fitoi pseudonimin “Mbretëresha e Përgjakur”.
Kontesha Elizabeth Báthory de Ecsed, e njohur si “Kontesha e Gjakut”
Periudha e vrasjeve: 1590 – 1610
Kontesha ka joshur vajzat të reja fshatare në kështjellën e saj, duke u premtuar atyre vende pune si shërbëtore para se ti torturojë brutalisht deri në vdekje. Thuhet se ajo ka torturuar dhe ka vrarë më shumë se 600 vajza, edhe pse numri real ka të ngjarë të jetë shumë më i ulët.
Metodat e saj të torturës ishin vendosja e gjilpërës nën thonjtë e gishtave, lyerja e vajzave me mjaltë para se t’i lëshojë bletët në ta, duke kafshuar copa të mëdha të mishit të vajzave, dhe metoda e saj më e lavdishme ishte bërja e banjës me gjakun e vajzave të virgjëra në mënyrë që të qëndrojë e re dhe e bukur.
Mehmet Talat Pasha
Sundoi në vitet 1913 – 1918
Historianët besojnë se Talat Pasha ishte figura kryesore në gjenocidin armen. Si Ministër i Brendshëm, thuhet se ai ishte përgjegjës për dëbimin dhe vdekjen e më shumë se 600 mijë armenëve.
Ai është vrarë në Berlin në vitin 1921 nga një armen. Thuhet se Adolf Hitler ka dërguar trupin e tij prapa në Stamboll në vitin 1943, duke shpresuar që edhe Turqia t’i bashkohet aleancës mes Gjermanisë, Italisë, Francës dhe Japonisë në Luftën e Dytë Botërore.
Vladimir Lenin
Sundori në vitet 1917 – 1924
Në vitin 1917, Lenini udhëhoqi Revolucionin e Tetorit për të rrëzuar qeverinë e përkohshme. Kjo luftë ka zgjatur rreth tre vjet dhe bolshevikët erdhën në krye të vendit të cilin edhe e udhëhoqën.
“Gjatë kësaj periudhe të revolucionit, luftës dhe urisë, Lenini ka demonstruar një mospërfillje trishtuese për vuajtjet e bashkatdhetarëve të tij dhe shpartalloi opozitën në mënyrë të pamëshirshme”, ka raportuar BBC.
Benito Mussolini
Sundoi në vitet 1922 – 1943
Pas ikjes nga shërbimi ushtarak, Mussolini themeloi Partinë Fashiste të Italisë, e cila ishte mbështetur nga veteranët e zhgënjyer të luftës, dhe i organizoi ata në një njësi të dhunshme të quajtur Këmishëzinjtë. Ai filloi të shpërbëjë institucionet demokratike të qeverisë dhe në vitin 1925 ai është bërë “Il Duce” apo “lideri” i Italisë.
I mbijetuar nga disa tentativa për vrasje, Mussolini njëherë ka thënë: “Nëse unë përparoj, më ndiqni. Nëse unë tërhiqem, më vrisni. Nëse unë vdes, më hakmerreni...”.
Në vitin 1936, Mussolini formoi një aleancë me liderin nazist Adolf Hitler, në të cilën ai paraqiti politikat anti-semite në Itali. Në prill të vitit 1945, i rrëzuar nga pushteti, Mussolini u përpoq që të largohet nga vendi, por u qëllua dhe u vra nga anit-fashistët të cilët pastaj e kanë varur me kokë poshtë në sheshin e Milanit.
Joseph Stalin
Sundoi në vitet 1922 – 1953
Stalini detyroi industrializimin e shpejtë dhe kolektivizimin në vitet 1930, që përkoi me uri masive, duke përfshirë Holodomorin në Ukrainë, me burgim të miliona njerëzve në kampet e punës në Gulag, dhe me “spastrim të madh” të inteligjencës, qeverisë, si dhe të forcave të armatosura.
Gjatë Luftës së Dytë Botërore, djali i tij, Yakov, është kapur nga ushtria gjermane. Gjermanët propozuan një marrëveshje, Yakovin për Paulusin, marshalli fushor, i cili u kap pas betejës së Stalingradit, transmeton Koha.net. Por, Stalini refuzoi këtë marrëveshje, duke thënë se kurrë nuk do të bëjë tregti një marshall fushor për një ushtar të rregullt.
Adolf Hitler
Sundoi në vitet 1933 – 1945
Në fund të vitit 1941, Rajhu i Tretë i Hitlerit përfshiu pothuajse çdo shtet në Evropë dhe një pjesë të madhe të Afrikës Veriore.
Ai gjithashtu ka hartuar një plan për të krijuar ideologjinë e tij “mjeshtër i racës” duke eliminuar çifutët, sllavët, ciganët, homoseksualët, dhe kundërshtarët politikë, duke i dërguar me forcë në kampet e përqendrimit, ku aty torturoheshin dhe punonin deri në vdekje.
Sipas disa raporteve, nazistët qëllimisht kanë vrarë rreth 11 milionë njerëz nën regjimin e Hitlerit. Pasi mësoi se forcat sovjetike ishin afruar në Berlin, Hitleri dhe gruaja e tij kanë bërë vetëvrasje në bunkerin e tij, Führerbunker.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Sheqeri, një vrasës i heshtur ....


Shijen e ka aq te mirë, por .... A e dini se ... Sheqeri është për shëndetin aq i dëmshem sa alkooli ?
Në revistën britanike '' Natyra '', tre shkencëtarë theksojnë lidhjen mes konsumimit të sheqerit dhe sëmundjeve të tilla si hipertensioni, diabeti, sëmundjeve të zemrës, crregullimet në mëlçi dhe kancereve që kontribuojnë ne vdekjen e 35 milion njerëzve në vit në mbarë botën, pra më shumë se sëmundjet infektive.
Efektet e konsumimit të tepërt të sheqerit janë të ngjashme me ato të abuzimit të alkoolit, për këtë arsye, mundohuni sa te mundeni qe te mos e teproni me sheqerin.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Kujdes: Trupi ju flet


Mesoni te njihni sinjalet e derguara nga trupi ne rast mungese vitaminash e mineralesh.
Ushqim joadekuat dhe lodhja e medha psikofizike con deri tek mungesa e vitaminave dhe mineraleve te caktuara ne organizem, dhe kjo con deri tek renia e imunitetit, dhe ne fund deri te semundjet e ndryshme.
Si ta mesoni nese ju mungon ndonje vitamine:
Vitamina A: Lekura e thate dhe e irrituar, humbja e apetitit, lodhja, floku pa shkelqim, thonjte e thyeshem, aknet, ndersa ekspertet theksojne qe deficiti i saj me se shumti pasqyrohet ne ndryshimet ne sy.
Vitamina B1: Problemet neurologjike, konvulsioni i muskujve, humbja e kujteses, apetitit, nervozizmi dhe tretja e keqe jane simptomat me te shpeshta, ndersa tek deficiti i plote krijohet semundja beri-beri.
Vitamina B2: Plaget sherohen me veshtire, alergjite shpeshtohen, ndersa syte jane te irrituar dhe shume te ndjeshme ne drite. Mungesa e kesaj vitamine vihet re ne qoshet e buzeve, rreth te cilave shpesh shfaqen plage.
Vitmina B3: Treguesit me te shpeshte jane dobesia e muskujve, lodhja, humbja e apetitit, tretja problematike dhe lekura. Per shkak te mungeses se kesaj vitamine mund te shfaqet semundja pelagra, e cila me se shpeshti shfaqet si crregullim ne sistemin nervor dhe dermatitis.
Vitamina B6: Semundja e veshkave, ngercet ne duar dhe kembe, pagjumesia, anemia, nervozizmi... e gjithe kjo tregon ne mungesen e kesaj vitamine e cila ndikon ne ndryshimin e disponimit. Ajo me se shumti u mungon diabetikeve, personave me te moshuar, femrave shtatzena dhe nenave qe ushqejne femijet me gji.
Vitamina B7: Eshte e rendesishme per lekuren e shendoshe, floket dhe thonjte, dhe kur nuk gjendet ne sasi te mjaftueshme ne organizem lekura fillon te kete zbokth, te skuqet, floket fillojne te bie ndersa shfaqet lodhja dhe humbja e apetitit.
Vitamina B9 ose acidi folik kryesisht u mungon femrave shtatzena, femrave qe pine kontraceptive, alkoolisteve.
Vitamina B12 po ashtu u mungon femrave shtatzena, femrave qe ushqejne me gji, alkoolisteve, ndersa mungesa pasqyrohet ne humbje te peshes, dhimbjet ne shpine, ndjesine e shpimit te gjilperes ne duar dhe kembe.
Vitamina C: Konsumimi i pamjaftueshem i vitamines C con deri infeksionet, venat e theksuara, mavijosjet, gjakderdhja e shpeshta, ndersa kesaj i kontribuojne edhe nevojat e rritura fizike dhe psikike. Ne rastin e mungeses se jashtezakonshem krijohet skorbuti. Pasi qe behet fjale per vitaminen e cila eshte jashtezakonisht e rendesishme per punen e sistemit te imunitetit dhe luften kunder baktereve, duhet te hani me shume peme dhe perime te pasura me kete vitamine.
Vitamina D: Shendeti i eshtrave varet nga kjo vitamine. Kur nuk eshte ne sasi te mjaftueshme indi eshteror vuan, dhe te femijet shfaqet rakiti, ndersa tek te rriturit osteoporoza.
Vtamina E: Pafuqia, te qenit te dobet, djersitja e shpejtuar, jane simptoma te mungeses se kesaj vitamine, por deficiti nuk eshte aq i dukshem nga jashte, sa ne pasqyren e gjakut.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Doni të eleminoni aknet? Ja një maskë natyrale ..…


Kjo maskë është shumë e mirë, për zhdukjen e akneve. Personat me lëkurë të ndjeshme (që iu skuqet lëkura lehtësisht) mund ta përdorin gjithashtu.
Mënyra e përgaditjes :
Ne një enë hidhni 2 lugë kos të bardhe dhe 2 luge mjaltë. Me pas në një mikser kuzhine grini gjysme fete ananasi. I bashkoni dhe i aplikoni ne fytyrë. E mbani për rreth 25 minuta dhe me pas e shpani me ujë të ftohtë.

Në këtë maskë mjalti është ingridienti kryesor pasi është antibiotik natyral (ka efekt kundër viruseve, baktereve dhe mukozave). Ndihmon në shërimin e skuqjeve të lëkurës irritimeve të ndryshem

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Misteret që mbajnë peng zbërthimin e ëndrrave
Misteret që mbajnë peng zbërthimin e ëndrrave


Qysh në vitet 1950, kërkuesit shkencorë arritën të krijojnë ‘pyetësorin e ëndrrave tipike’, për të gjetur imazhe klasike që riktheheshin në ëndrrat e njerëzve në botë

Të vraposh, vetëm të vraposh, sa më shumë të jetë e mundur! Përndjekësi të është vënë pas këmba-këmbës. Në çdo frymëmarrje që shtohet, ai afrohet dhe më shumë, ndërsa para tij ngrihet një zulm që gulçon si valë lumi. Qindra metra në thellësi.
Ajo rrëzohet e bie në grackë, situata bëhet pa rrugëdalje – por ja … nuk vonon shumë dhe … brrr … bie zilja e zgjuesit automatik.
Ishte vetëm një ëndërr e keqe. Edhe një herë, e njëjta histori.
“Skenarët e përndjekjes janë të zakonshëm në ëndrrat me ankth. Qenë, njerëz, të shpërndarë e të çoroditur, ndjenja e një filmi horror që na thotë se aty ka diçka”, thotë dr. Walter Smith, kërkues shkencor rreth ëndrrave në Universitetin e Auckland-it, në Zelandën e Re.
“M. Night Shyamalan, regjisori, ai e ka kuptuar më së miri këtë dhe nga këto elemente, ka arritur të ndërtojë filmat e tij horror. Në fakt, janë ëndrra plot ankth të shfaqura në ekran. Ai burrë është një gjeni, ai i ka kuptuar mirë ato”, thotë profesor Smith.
Koleksionisti i ëndrrave
Prej vitesh, studiuesi merret me ëndrrat, mban shënime, arkivon dhe i gërmon ato, duke i trajtuar si “rrugë të kurorëzuara drejt pandërgjegjshmërisë”, siç e cilësonte dikur edhe Frojdi këtë fenomen.
“Ajo që të bie në sy në këtë mes është se: ëndrrat ngjasojnë: qysh në vitet 1950, kërkuesit shkencorë arritën të krijojnë ‘Typical Dream Questionnaire’, pra, ‘pyetësorin e ëndrrave tipike’, për të gjetur imazhe tipike e klasike që riktheheshin në ëndrrat e njerëzve në botë.
Pyetësori, qysh prej asaj kohe u ndryshua shpesh dhe u zgjerua sigurisht, në mënyrë që sot ne të kemi një lloj klasifikimi të ëndrrave më të shpeshta që ekzistojnë aktualisht në botë.
Pak rëndësi ka se cilat trajton në këtë mes vetë studimi, në vend të parë gjithmonë rezultojnë të jenë temat e përndjekjes, ardhjet me vonesë, lakuriqësia, rrëzimet e rëniet nga lartësitë, fluturimi, një provim i pamarrë, shkolla dhe puna apo dhe vdekja e një njeriu të afërt – pra, gjithçka që lidhet me gjëra jo të këndshme, e që të gjithë njerëzve u shkaktojnë ndjenja të këqija.
Nëse pra C. G. Jung do të kish pasur të drejtë me idenë e tij të “pandërgjegjshmërisë kolektive”, kjo do të thotë se ne të gjithë do të posedojmë diçka të tillë si një kujtesë të përbashkët. Sikurse ndodh konkretisht edhe në filmat “Matrix” apo dhe “Avatar”?
Përse ne ëndërrojmë dhe harrojmë?
Për çfarë ëndërrojmë ne, kjo sidoqoftë na ofron një dëshmi mbi vetë qenien tonë. Kështu, studiuesit për shembull, na tregojnë se individët e frikësuar dhe nën depresion, shpesh ëndërrojnë për “rënie në grackë” më shumë se sa shokët apo bashkëmoshatarët e tyre që posedojnë një ndjenjë normale vetësigurie.
Nëse ëndrrat përsëriten, kjo duhet të jetë një lloj dëshmie për të kuptuar se duhet të gërmojmë më thellë për konflikte të fshehura.
Pikërisht për këtë ndihmon ideja se ëndrrat të shkruhen e të mbahen shënim. Kështu, problemet e pazgjidhura në të kuptuar, mund të tejkaloheshin. Pasi ne, në më të shumtën e rasteve, i harrojmë menjëherë ato pasi rritemi, e kjo fatkeqësisht nuk është një gjë e thjeshtë.
Në gjumë janë rajone të tjera të trurit të gjalla më shumë se në gjendje të zgjuari. Nëse truri ynë pra, gjatë zgjimit vërtitet mes dy gjendjeve, për këtë arsye, kujtimet e ëndrrave humbasin.
Përpëlitja e mëngjesit dhe ëndrrat
Kush përpëlitet edhe për disa çaste më shumë në shtrat mëngjeseve, kush pra e zhvendos disi më gjatë gjendjen mes gjumit dhe zgjimit, dhe përpiqet të kujtojë ëndrrat, mund të mësojë që t’i mbajë ato më fort në frena, le të themi.
Në këtë mënyrë, mund të ketë dobi që ngjarjes, e cila lidhet me ëndrrën, t’i jepet një rëndësi më e madhe, të nxirret më në pah pra, sikurse veprohet në një gazetë, e cila ka tituj kryesorë e përmbajtje dytësore ose që atë ta mbash direkt shënim.
Kështu apo afërsisht kështu, ne jetojmë të gjithë pra një jetë të dyfishtë: ditën në botën e rastësisë dhe natën, në botën e asociacioneve apo lidhjeve e bashkësive të ndërthurura. Dhe ndonjëherë ato madje edhe përzihen. Kjo na bën të dalim sërish në teoritë e sinkronizimeve të C. G. Jung.
Sidoqoftë, ëndrrat janë një botë e stërmadhe misteresh dhe një çelës për zbërthimin e tyre nuk gjendet. Por kjo është një temë tjetër.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Thënie për altruizmin


"Dashuria amërore është ndjenja më e shquar egoiste, ose, të themi ndryshe, ndjenja më energjike altruiste." (Alain)
 

"Egoist nuk është ai që jeton si ia kënda por ai që kërkon nga tjerët të jetojnë si i pëlqen atij,; altruist është ai që len të tjerët pa intervenuar aspak, të jetojnë jetën e tyre." (Oscar Wilde)*
 

"Bëre të mirën, hudhe në det se e gjen në krypë." (shqiptare)
 

Altruizmi shpesh është alibi (Jean Rostand)

thenie per altruizmin, altruizmi thenie, citate per altruizmi

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Qeverisja dhe altruizmi

Qeverisja dhe altruizmi 

 Shpesh qeveria apo organizmat qeveritare e shfrytëzojnë altruizmin në shërbim të vet, duke pretenduar se çdo program qeveritar, pavarësisht se cila është kostoja në para apo mbi liritë themelore të individëve, është altruist dhe që i shërben interesit të fëmijëve, të ambientit, të të varfërve, të të pastrehëve, të sëmurëve etj.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Çka është Altruizmi?

Altruizmi është devocioni ndaj nevojave të të tjerëve duke flijuar apo hequr dorë ng ainteresi dhe e mira vetjake. Megjithatë, shpesh altruizmi mund edhe të jetë një sjellje në ndjekje të interesit personal - vetëm se në këtë rast kënaqësia personale fitohet duke ndihmuar të tjerët në vend të të ndihmuarit ekskluzivisht veten.

qka eshte altruizmi, cka eshte altruizmi

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Molla dhe shëndeti - Të mirat shëndetësore të mollës


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

SHQIPTARET DHE SEKSI


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Reiki for Hope


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Reiki for Clarity and Focus


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Mendimi pozitiv


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Kush është vrasësi i Donjeta Pajazitajt


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Djaloshit që rruga ia heq mërzinë


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Hapja e Syrit të Tretë: Çfarë Illuminati nuk dëshiron që ju të dini

0213.jpg 
 
Nga: Mystik Banana

Ka një fuqi brenda jush që mund të ndryshojë mënyrën si ju shihni botën. Kjo është shqisa juaj e gjashtë; syri yt i tretë. Syri i tretë nuk është me të vërtetë një pjesë e trupit fizik. Kjo është pjesë e trupit të dytë i cili është trupi eterik (trupi delikat ose sharir sukshma).

Trupi juaj eterik është një trup i cili është i ngjashëm me trupin tuaj fizik mbi të cilin ai është i mbivendosur, ai ka një vend përkatës në trupin fizik, por ai nuk është pjesë e tij. Kjo është arsyeja se pse fiziologjia nuk mund të besoj se ekziston një sy i tretë, ose asgjë si ai, sepse kafka juaj mund të analizohet, depërtohet, të shihet në rezet X, pasi që nuk ka entitet fizik që mund të thuhet se është syri i tretë, deri tani referencë më e afërt shkencërore që është zbuluar në trupin fizik është gjëndra pineale. Ky Sekret është diçka që shoqëritë sekrete dhe Illuminati e kanë ditur shumë shumë vite më parë.

Syri i tretë është pjesë e trupit delikat, të sharir sukshma.

Syri i tretë ju lejon të perceptoni botën përtej aftësive të shqisave tuaja fizike. Pasi pushteti i Syri të tretë është shfrytëzuar, ju do të jeni në gjendje për të parë gjëra që ju kurrë nuk i keni imagjinuar më parë, si aurat e njerëzve të tjerë, ju do të jeni në gjendje për të parë dimensionin shpirtëror dhe të merrni mesazhe të qarta veçanërisht nga udhëzuesit tuaj shpirtëror.

Në thelb, kjo do të ju lejojnë të shihni gjëra që ju kurrë nuk i keni parë më parë; të dëgjoni tinguj hyjnor që ju nuk i keni dëgjuar më parë; të ndjehen përshtypjet dhe ndjenjat që ju nuk i keni ndjerë më parë; të kuptosh mendimet dhe njohuritë të cilat janë të huaja … jashtë nga kjo botë ..

Megjithatë, ka shumë raste kur syri i tretë është i bllokuar. Ka shkaqe të ndryshme për bllokimin e shqisës së gjashtë dhe është e rëndësishme që të identifikohet më parë kështu që mund të merret veprim i duhur. Në thelb, shkaku i bllokimit mund të klasifikohen në dy: bllokimet e shkaktuara vetë ose nga njerëzit e tjerë.
Ju mund të bllokoni shqisën tuaj të gjashtë duke i lënë vend frikës, ankthit apo mosbesimit që ju pushton. A frikohesh të shohish fantazma ose imazhe tjera të frikshme? Frika nga e panjohura.

Bllokim mund të jetë edhe për shkak të ndikimit të karmës të jetës tuaj të kaluar, vdekja tragjike në jetën tuaj të kaluar apo mungesën e jetës shpirtërore në jetën e kaluar.

A dyshoni se ju posedoni një sy të tretë apo jo? A besoni se është e vërtetë? Mosbesimi gjithashtu mund të jetë një shkak për të bllokuar shqisën e gjashtë.

Nëse këto janë arsyet pse ju nuk mund të hapni syrin tuaj të tretë, ju duhet të mësoni që të liroheni dhe të lironi këto emocione negative. Ata vetëm që ju bllokojnë nga një udhëtim shpirtëror që do të përmirësojë ndjeshëm jetën tuaj.

Është gjithashtu e mundur që bllokimi mund të bëhet edhe nga njerëzit e tjerë.. Nëse ju keni një mik apo të afërm skeptik me një mosbesim të fortë për jetën tuaj shpirtërore apo duke larguar respektin ndaj vetes tuaj, kjo mund të shkaktojë një bllokim të përkohshëm ose madje edhe një bllokim të përhershëm emocional në shqisat tuaja intuitive. Kjo është një arsye më komplekse për t’u marrë me të si që është e vështirë për të zhvendosur besimin ose vetë respektin e një personi.

Opsioni më i mirë është për të krijuar një marrëdhënie harmonike me këtë person tjetër; ai që qëndron në themelet e respektimit të besimeve të njëri-tjetrit.

Praktika e një jetese të shëndetshme shpirtërore dhe medituese, hani më shumë ushqime organike të gjelbërta dhe fruta të freskëta dhe nëse është e mundur të hiqni dorë nga ushqimi Jo Vegetarian.
Kur ju keni identifikuar shkakun, tani është koha për të punuar për zhbllokimin e syrit tuaj të tretë. Të kuptuarit se si rrjedh energjia përmes syve tuaj fizik dhe syrit të tretë do të ju mundësojë për të fituar me sukses kontrollin e shqisës tuaj të gjashtë.

Syri i tretë i bllokuar nuk mund të merr asnjë formë të energjisë; prandaj, për të zhbllokuar, duhet devijuar energjitë nga burime të tjera të syrit tuaj të tretë.
Për shkak të afërsisë së tyre me shqisën e gjashtë, burimi më i mirë i energjisë janë dy sytë tuaj fizik. Për ti përcjellur energji syrit të tretë, ju duhet së pari të lejoni që sytë tuaj fizik të bëhën të paparë.

Si do ta bëni këtë?

Vetëm mbyllni sytë tuaj dhe përqëndroni sytë mbi ballin saktësisht ku të dy sytë takohen. Me mbylljen e syve, të përqëndroheni atje për disa sekonda fillimisht dhe pastaj ndoshta një minutë apo më shumë, kanalizoni energjinë tuaj në ballin tuaj ku shqisa juaj e gjashtë është e vendosur.

Kur të përqëndroheni në atë pjesë në mes të dy syve të tu me sy të mbyllur, ndaloni dy sytë tuaj fizik të mos lëvizin. Nëse ata janë statik, ata nuk do të kërkojnë energji të funksiononjë duke lejuar kështu që energjia të rrjedh në vendndodhjen më të afërt, në syrin tuaj të tretë.

Ju nuk mund të jeni të suksesshëm në zhbllokimin e syrit tuaj të tretë që në herën e parë, por me praktikë të vazhdueshme, më në fund ju do të jeni në gjendje ta kaloni energjinë në shqisën tuaj të gjashtë.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

7 historitë më frikësuese por që janë të gjata vetëm 2 fjali

7 historitë më frikësuese por që janë të gjata vetëm 2 fjali

1) Endacaku
Gruaja ime më zgjoi nga gjumi natën e kaluar për të më treguar se është një endacak në shtëpinë tonë.
Ajo është mbytur nga një endacak 2 vjet më parë.
2) I çuditshmi
Kur u zgjova në mëngjes e pashë në telefonin tim një foto ku shihesha unë duke fjetur.
Unë jetoj vetëm!
3) I vdekur apo i gjallë?
Unë nuk mund të lëviz, marrë frymë, flas apo dëgjoj dhe është errësirë gjatë gjithë kohës.
Po ta dija se do të isha kaq i vetmuar, do kisha zgjedhur të digjesha e jo të varrosesha.
4) Gërvishtjet në derë
Gjatë fëmijërisë sime kam pasur qen dhe mace, dhe isha mësuar me zërin e gërvishtjeve në derën time gjatë kohës kur unë flija.
Por tani që jetoj vetëm është më shqetësuese.
5) Mos shiko poshtë krevatit
Shkova në dhomë të djalit për të kontrolluar se a kishte fjetur, dhe ai papritmas më thotë “Babi, shiko poshtë krevatit është dikush”.
Unë për të ja plotësuar dëshirën shikoi dhe e shoh një person i cili duket saktësisht si djali im dhe më thotë “Babi, dikush është duke fjetur në shtratin tim”.
6) Prapa teje…
Unë gjithmonë kam menduar se macja ime ka problem me shikim pasi që ajo gjithmonë dukej se ishte fiksuar ta shikonte vetëm fytyrën time.
Derisa një ditë e kuptova se ajo nuk ishte duke më shikuar mua, por dikë prapa meje!
7) Ndërrimi i natës
Isha duke punuar në ndërrimin e natës sot.
Papritmas e vërejta një fytyrë në bodrum duke shikuar në kamerat e sigurimit.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Asteroidi gjigant i afrohet Tokës

 Asteroidi gjigant i afrohet Tokës

 

Një asteroid gjigant do t’i afrohet tokës natën e Krishtlindjeve. Guri i madh është fotografuar nga Nasa, ai nuk është i panjohur për planetin tonë, 3 vite më parë ai ishte pikasur rreth 28 milionë km larg nga Toka.

Ai tani gjendet më pranë, gjithsesi studiuesit e hapësirës shprehen se nuk ka vend për alarm pasi asteroidi ndodhet rreth 28 herë sa largësia e Tokës me Hënën.


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Mysafiri i Mengjesit Albrecht Kerschbaumer, Denada Zaimi & Fisnik Latifi...


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

NJË KOHË E PA KOHË - poezi nga Maki Maqedonci - Canolli

NJË KOHË E PA KOHË
Një kohë e tmerrshme
ku të mirës i thuhet e keqe,
ku me dy këmbët shkilet miku
e nderohet mynafiku

Ku gjërat me vlera
hidhen aty ku ka plehra,
ku atdhetarit i vihen prangat
e tradhëtarit dekoratat!
Një kohë e pa kohë
qe askush nuk e kupton,
një kohë e turbulluar
qe shqiptaria s'e ka përjetuar!
©Maki M Canolli

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Top 4 (slightly unethical) tricks on how to persuade anyone


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

“Mos bëni dush çdo ditë!” Sipas shkencës, është i dëmshëm

Shëndeti na “këshillon” të mos ekzagjerojmë duke bërë një dush, apo më shumë brenda ditës. Madje si në verë, edhe në dimër.

Joshua Zeichner, asistent i dermatologjisë në spitalin Mount Sinai të New York dhe dermatologia nga Bostoni Ranella Hirch, kanë lëshuar një apel duke paralajmëruar mbi rreziqet që mund të shkaktojnë dushet e tepërta.

“Uji i nxehtë i dushit – shpjegojnë – në një afat të gjatë mund të thajë dhe irritojë lëkurën, duke larguar edhe bakteret pozitive, deri sa mund të shkaktojë infeksione”.

Zeichner e Hirsch sugjerojnë bërjen e një dushi çdo dy ditë, por edhe larjen në mënyrë të përditshme të pikave kryesore të trupit si fytyra, sqetullat, pjesët e organeve gjenitale, të pasmet dhe këmbët.

Ndërkohë që japin këshillë edhe për nënat e reja: “Fëmijët nuk duhet të lahen në mënyrë të përditshme.

Nëse ekspozohen pak ndaj baktereve, lëkura e tyre në të ardhmen do të bëhet më pak e ndjeshme dhe kjo mund të parandalojë alergji dhe infeksione, si ekzema”.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Meditim i relaksimit te trupit dhe trurit - Te largon nga mendimet per d...


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Zijadin Kokaj (Hipnoza ne emisionin Paradox)


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Çudira Shqiptare - Hipnoza


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Binaural Beat Sleep Meditation: Heart Chakra ANAHATA Cleansing, Positive...


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

1 Hour Sleep Hypnosis: Higher Self Healing for Depression & Anxiety


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

FREE Can't Sleep-Insomnia Relief Hypnosis


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

How to send a person you love telepathic or mental messages, wed 8th aug...


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Një “super tokë” në sistemin tonë diellorë?

Një “super tokë” në sistemin tonë diellorë?

Astronautët besojnë se kanë zbuluar dy nga objektet më të largëta të gjetura ndonjëherë në sistemin tonë diellor, transmeton koha.net.

Njëri nga objektet, ata thonë se mund të jetë një “super tokë”, e cila ndodhet gjashtë herë më larg se Plutoni.Duke përdorur teleskopin Alma, hulumtuesit nga Suedia dhe Meksika kanë vënë re këto objekte misterioze gjatë kërkimeve të tyre.
Është e vështirë të thuhet se sa larg janë objektet, por shpejtësia e tyre dhe drita, sugjerojnë se ato nuk mund të jenë yje.
Teleskopi Alma është më i madhi në botë, i cili ka kushtuar pothuajse 1 miliard dollarë, edhe është në punë gjithmonë për kërkimin e objekteve të reja.
Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Dielli mund ta shkatërrojë tokën

Dielli mund ta shkatërrojë tokën

Dielli mund të lëshojë rreze jashtëzakonisht të fuqishme që do të shkaktonin kaos në Tokë, varësisht nga teknologjia. Këtë e tregon një hulumtim i ri.

Dielli lëshon rreze me energji të lartë, por mund të lëshojë edhe super-rreze të cilat vijnë nga yjet e largëta. Këto super-rreze janë me mijëra herë më të fuqishme se rrezet e rëndomta."Rezultati mbështet hipotezën që Dielli ka aftësinë të prodhojë super-rreze me rrezik potencial", deklaroi për mediat njëra nga autoret e hulumtimit, En Mari Brumhal nga Universiteti në Uaruik, Angli.Hulumtuesit kanë mbikqyrur yje më të largëta, duke përdorur teleskopin "Kepler" dhe kanë vënë re ngjashmëri të rëndësishme me erupcionet e Diellit tonë. Erupcionet e fuqishme diellore do të mund të shkaktojnë pengesa të përkohshme të radiovalëve dhe shpesh ndiqen nga eksplozione gjigante të plazmës solare, që mund të nxisë stuhi gjeomagnetike të cilat ndikojnë mbi navigacionin GPS, radiolidhjet dhe energjisë elektrike në periudha të gjata kohore.Por, shkencëtarët thonë që nuk duhet të brengosemi aq shumë sepse "kushtet për paraqitjen e erupcioneve të tilla në Diell janë të pavolitshme, duke u bazuar mbi mbikqyrjet e mëparshme."

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Fenomeni acarues: Ja pse na bëhen bluzat me vrima

 Fenomeni acarues: Ja pse na bëhen bluzat me vrima

 

E kush nuk e ka provuar: Ke blerë një bluzë të re, e ke veshur disa herë dhe krejt papritur të shfaqet një vrimë.

Përse?
Kjo pyetje është shtruar në rrjet.
Shumëkush mendon se fajin e kanë ose lavatriçet, ose insektet.
Por në shumicën dërrmuese kjo vjen për shkak të materialit të bluzës.
Shkaku: Një t-shirt përbëhet nga disa rrjetëza të vogla, që fërkohen vazhdimisht me lëkurën.
Nëse materiali ka cilësi të dobët, krijohet një vrimë.
Por nëse mendoni se çmimi ndikon tek cilësia e bluzës që blini, gaboheni.
Sipas të përditshmes gjermane, Bild, një investigim i gjerë ka zbuluar se prodhuesit e rrobave përdorin qëllimisht material të dobët, në mënyrë që të shesin sa më shumë bluza të reja.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Vjershë për stinët e vitit - Vjersha për fëmijë

Janë katër motra,
Fare nuk ngjasojnë,
Edhe njëra-tjetrën,
Kurrë s’e ngatërrojnë.
Këto katër motra,
Janë stinët e vitit,
Pranvera, vera,
Vjeshta edhe dimri.

Vjershë për stinët e vitit - Vjersha për fëmijë , vjershe per stinet, poezi per stinet, poezi shqip, vjersha shqip, stinet, pranveren, veren, vjeshten, dimrin

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Vjershë për dimrin - shkruar nga Denis Quka

Nëpër fusha,e nëpër male,
Bie bora me stuhi,
Shtëpit,makinat e rrugët,
Veshen bukur me bardhësi.

E fëmijët dalin luajnë,
Me topa bore,e me ski,
Flokë-flokë bie bora,
gjithqa është mrekulli.

Poezi per dimrin, vjersha per dimrin

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Poezi per dimrin - Erdhi Dimri !..

Poezi për dimrin

Erdhi Dimri !..

Erdhi dimri, erdhi dimri
derën dimrit mos ia hap
po të thotë se është më i mirë
të bjen të ftohtin e ta lë në prag!

Nuk të ftoh veq duar a faqe
por në shpirt ta bjen ftohtësinë
vjen me zhurmë por dhe pa llafe
e të qorron me bardhësinë!

E mërzinë dhuratë të sjell
dashurinë e lanë me stres
si llafazane llafe mbjell
dhe të përqesh plot me serbes!

Erdhi dimri, erdhi dimri
dhe nga puthja ai veç ngrinë
mërzinë dhe stresin i merr me vete
kur se ftoh dot dashurinë!...

vjersha per dimrin, poezi per dimrin, dimri poezi, vjersha shqip, poezi dimri, dimri shqip, vjersha dimri
poezi per ditelindje proze per dimrin poezi per nenen e vdekur poezi per babin poezi per mesuesen poezi per atdheun poezi per 28 nentorin poezi per femije

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Rasti i Kumanovës u bë nga shërbime sekrete

 Rasti i Kumanovës u bë nga shërbime sekrete

 

Publicisti maqedonas, Branko Geroski në komentin e tij të fundit më rastin e nxjerrjes para drejtësisë të Grupit të Kumanovës, shkroi se lideri i LSDM-së, Zoran Zaev, ka kundërthënie në lidhje me deklaratat e tij për ngjarjet e Kumanovës

Sipas Geroskit, në ngjarjet e Kumanovës janë të përfshira shërbimet sekrete nga rajoni, por edhe ato maqedonase, transmeton zhurnal.mk

“Pa marr parasysh kundërthëniet në deklaratat e Zoran Zaevit për ngjarjet në Lagjen e trimave në Kumanovë, deklarata të cilat janë pasojë e kontekstializimit të gabuar, unë i besoj vetëm fakteve. Dhe ato, faktet, padyshim, dëshmojnë se në incidentin në Kumanovë janë të përzier edhe shërbimet sekrete të huaja në rajon, duke e përfshirë edhe atë maqedonas. “ shkroi Geroski, transmeton zhurnal.mk.

Geroski përkujton ftesën që iu është bërë Sasho Mijalkovskit dhe Gordana Jankulloskës nga ana e ambasadës amerikane. Dhe një ditë pas vizitës së tyre në këtë ambasadë, të nesërmen këto dy persona detyrohen që të japin dorëheqje.

“Ndoshta dikush ka harruar, por unë ende e mbaj mend edhe lajmin që e publikoi Plusinfo, se në Ambasadën Amerikane në Shkup urgjentisht janë thirrur Gordana Jankulloska dhe Sasho Mijalkov. Një ditë pas publikimit të këtij lajmi, Jankulloska dhe Mijalkov, bashkëpunëtorët më të ngushtë të Nikolla Gruevskit dhanë dorëheqje”, shkroi Geroski, transmeton zhurnal.mk.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Me Microsoft PowerApps çdokush mund të jetë një zhvillues aplikacionesh


Familjes së suitës së produktivitetit Microsoft Office do ti bashkohet një anëtar i ri. Microsoft PowerApps bën të mundur virtualisht për çdo punojës kompanie të jetë i aftë të krijojë aplikacione mobile dhe ueb pa pasur nevojë të shkruajë qoftë edhe një linjë të vetme kodi.

Aktualisht gjendemi përballë një sfide të vërtetë falë etjes së tregut për aplikacione mobile. Aplikacionet për konsumatorët kanë ruajtur ritëm të kënaqshëm rritjeje por nuk ka ndodhur e njëjta me aplikacionet e biznesit.

“Ku është shpërthimi i aplikacioneve të biznesit?” tha zv. Presidenti i Platformës së aplikacioneve pranë Microsoft Bill Staples gjatë një komunikate për shtyp.

Falë Microsoft Power Apps të dhënat e ruajtura në shërbimet cloud të Office 365, Dropbox, Salesforce, Oracle, SAP dhe të tjera sistemeve mund të aksesohen thjeshtë përmes një aplikacioni ndërtuar nga një përdorues që sja ka idenë çfarë do të thotë të jesh zhvillues.

Të gjithë mund të dizenjojnë një aplikacion dhe ta përdorin kudo. Eksperienca që të ofron kjo platformë është njësoj sikur të jeni duke ndërtuar një slajder në PowerPoint. Është dizenjuar për të qenë e lehtë ku ekspertiza teknike nuk është e domosdoshme.

Më shumë detaje mund të gjeni në uebfaqen e PowerApps të Microsoft.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Plaka 104 vjet kallxon mendimin e vet


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Këshilla për të gjithë Vajzat - Martesa e Muhamedit a.s


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Mrekullia e Allahut - Te Qeniet E Gjalla


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Mrekullia tek zogjte - Harun Yahya


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Per njerezit qe mendojne - I -udhetimi i mahnitshem i Salmonit - Harun Y...


Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Ja si ta kuptoni nëse ju kanë bërë magji

 Ja si ta kuptoni nëse ju kanë bërë magji

Misteret e magjisë e cila i tejkalon kufinjte e dijes në të cilën shumica e njerëzve jeton, asnjëherë nuk është zgjidhur. Magjia duket që ka ekzistuar prej mijra vitesh duke përdorur energjinë negative për t'i bërë keq njerëzve që nuk i duam.

Megjithatë magjestarët përdorin aftësitë e tyre për dy lloje magjish, e bardha dhe e zeza. Magjia vepron me anë të simboleve, fjalëve, kërcimeve apo edhe tingujve.Shpesh herë për gjithçka që na ndodh e që nuk mund ta shpjegojmë themi se mund të na kenë bërë magji.Personat që besojnë tek magjitëshprehen se disa nga shenjat e saj janë: Mpirje të disa pjesëve të trupit. Nxehtësi në trup, ose ftohje e pashpjegueshme. Shpuarje në pjesët e trupit. Vështirësi në të ecur. Dhimbje në fund të shpinës. Dhimbje në shputat e këmbëve. Dhimbje koke të vazhdueshme. Vështirësi në frymëmarrje. Shkëlqim i lartë në sy. Dëgjimi i zërave të pakuptueshëm.

Ndjesia që po kontrollohesh. Ndjesia se po të thërrasin. Ëndrra të trishtueshme, veçanërisht me qen, gjarpërinj apo mace. Njolla në trup. Dyshim në çdo gjë. Harresa e tepërt. Humbja e dëshirës për të punuar. Humbja e dëshirës për të qëndruar me njerëz. Rrahje e shpejtë e zemrës e papritur. Fillosh të qash pa shkak, etj. Shumë persona me këto sintoma shkojnë tek mjeku por nuk gjejnë zgjidhje, edhe pse shpesh herë faji i lihet stresit të lartë.Shumë persona shpesh herë shprehen se nuk besojnë në magji, megjithatë përsëri kanë frikë prej saj.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Sensi i humorit eshte i lidhur ngushte me...

Sensi i humorit eshte i lidhur ngushte me inteligjencen dhe sinqeritetin, prandaj femrat pelqejne djem me sens humori.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Të investosh për pamjen tënde dhe të investosh për arsimin dhe kulturën tënde

Të investosh për pamjen tënde, do të thotë të paguash për të tërhequr vëmendjen e të tjerëve...

Ndërsa të investosh për arsimin dhe kulturën tënde, do të thotë t'i bësh të tjerët të 'paguajnë' për vëmendjen tënde!

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Një profesor në fakultet nxori 500 Euro dhe pyeti studentët: "Kush e dëshiron këtë para?"


Një profesor në fakultet nxori 500 Euro dhe pyeti studentët: "Kush e dëshiron këtë para?"
Shumica e studentëve ngritën duart.
 
Profesori tha: "Do t'ia jap njërit nga ju, por pasi ta ndrydhi.
 
Përsëri pyeti: "Kush e dëshiron këtë?"
 
Duart përsëri u ngritën."Por çfarë do të bëni nëse e bëj kështu?" E hodhi në tokë dhe filloi ta shkelë me këmbë, duke e njollosur, pastaj mori 500 Euron e ndrydhur, të përlyer, të shkelur dhe përsëri i pyeti : "A e dëshiron përsëri dikush nga ju këtë 500 Euro?"
 
Përsëri të gjithë ngritën duart.
 
Atëherë profesori tha: "Mendoj se tani keni mësuar diçka të rëndësishme". Çfarë do që bëra me këtë 500 Euro ju përsëri e dëshironi sepse nuk e ka humbur vlerën e saj, edhe pas ndrydhjes edhe pas shkeljes mbetet përsëri 500 Euro".
 
Kështu edhe ne, ndonjëherë demoralizohemi, gjunjëzohemi,shkelemi , ndrydhemi për shkak të gabimeve, veprimeve të këqija te tjerve, përvojave të ithta, vështirësive, dhe atëherë mendojmë se e kemi humbur vlerën tonë.
 
Mos lejo që humbja e shpresës të fshijë ëndrrat tua. Vlera e një gjëje është për sa ti e vlerëson dhe per sa ti ki besim, andaj për vete zgjidhe çmimin më të lartë!.

Lexo edhe:
Scoop.it Lexo më shumë ...

Analiza, Referate, Vjersha dhe Poezi si dhe Thënie

Tjerat postime

( (1) 10 (1) 17 shkurti (4) 28 nentori (7) 28 Nëntori (1) 5 (1) 7 (6) 8 (1) 8 marsi (4) Abazoni (1) Abetarja (2) Absent radial pulse (1) Abshisa (1) Absolventi (1) Absorbentët (1) Absorbimi (1) ACE inhibitors (2) Acidet (1) Acidet biliare (1) Acidi borik (1) Acidi folik (4) Acidi nitrik (1) Acidi parinarik (1) Acute mitral regurgitation (1) Acute pericarditis (2) Adaptimi (1) Adem Gajtani (1) Adem Ramadani (2) Adolf Hitler (1) Adrenalina (1) Adresa (32) Adsense (1) Aerob (1) Aeroplani (1) Afazia (1) Aforizma (1) Afta (1) Ag Apolloni (2) AgBiMed (1) Agjerimi (6) Agjërimi (1) Agnesa Mahalla (5) Agon Bislimi (8) AIDS (11) AKI (3) Aknet (1) Aksidentet e trafikut (3) Aktinidet (1) Akupunktura (1) Albatros Rexhaj (1) Albatrosi (2) Alber Kamy (1) Albin Kurti (1) Aldosteroni (1) Alergjia (1) Alfentanili (1) Algat blu te gjelbra (2) Algoritmi (1) Ali Pasha (1) Ali Podrimja (1) Aliazhet e hekurit (3) Alienët (2) Alkoolet (1) Almedin Ejupi (2) Alpet Shqiptare (1) Alpha-blockers (1) Alternatori (1) Altruizmi (3) Ambasada (2) Ambulatory blood pressure recording (1) Amiloidoza (2) Anafaza (1) Anafillaksa (1) Analiza (3) Analiza dhe komenti i poezisë ''Albatrosi'' të Sharl Bodlerit (1) Analiza e dramës ''Cuca e maleve'' (1) Analiza e dramës ''Emira'' (2) Analiza e dramës ''Gof'' (1) Analiza e dramës ''Varri i qyqes'' (1) Analiza e komedisë ''Bretkosat'' (1) Analiza e komedisë ''Shumë zhurmë për asgjë'' (1) Analiza e komedisë ''Zogjtë'' (1) Analiza e novelës ''Plaku dhe deti'' (1) Analiza e poemës '' Çajld Haroldi'' (1) Analiza e poemës '' Erveheja'' (1) Analiza e poemës '' Liria'' (1) Analiza e poemës '' Scodra'' (1) Analiza e poemës '' Serafina Topia'' (1) Analiza e poemës ''Andrra e jetës Zoga'' (1) Analiza e poemës ''Bukuria'' (1) Analiza e poemës ''Eneida'' (1) Analiza e poemës ''Garda Krutane'' (1) Analiza e poemës ''I tretuni'' (1) Analiza e poemës ''Iliada'' (1) Analiza e poemës ''Kënga e Sprasme e Balës'' (1) Analiza e poemës ''Lissus'' (1) Analiza e poemës ''Odisea'' (1) Analiza e poemës ''Te dheu i huaj'' (1) Analiza e poemës ''Vaji i bylbylit'' (1) Analiza e poemës Bagëti e Bujqësi'' (1) Analiza e poezisë ''Paraja'' të Hasan Zyko Kamberit (1) Analiza e poezisë së Ali Podrimjes (1) Analiza e poezisë së Azem Shkrelit (1) Analiza e poezisë së Din Mehmetit (1) Analiza e poezisë së Pablo Nerudës (1) Analiza e romanit '' Bardha e Temalit'' (1) Analiza e romanit '' Dikush më buzëqeshte'' (1) Analiza e romanit '' I huaji'' (1) Analiza e romanit '' Lufta dhe paqja'' (1) Analiza e romanit '' Xha Gorio'' (1) Analiza e romanit ''Don Kishoti'' - Miguel Servantes (1) Analiza e romanit ''Era dhe Lisi'' (1) Analiza e romanit ''Gjenerali i ushtrisë së vdekur'' (1) Analiza e romanit ''Karvani i bardhë'' (1) Analiza e romanit ''Kështjella'' (1) Analiza e romanit ''Kronikë në gur'' (2) Analiza e romanit ''Lumi i vdekur'' (1) Analiza e romanit ''Njeriu me top'' (1) Analiza e romanit ''Oh'' (1) Analiza e romanit ''Para Agimit'' (1) Analiza e romanit ''Përsëri në këmbë'' (1) Analiza e romanit ''Piramida'' (1) Analiza e romanit ''Rruga e shtëpisë sime'' (1) Analiza e romanit ''Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo'' (1) Analiza e romanit ''Viti i mbrapshtë'' (1) Analiza e tragjedisë ''Hamleti'' - William Shakespeare (1) Analiza e tragjedisë ''Mbreti Lir'' (1) Analiza e tragjedisë ''Persët'' (1) Analiza e tregimit ''Kukulla të ngrira'' (1) Analiza e veprave të Ali Podrimjes (1) Analiza e veprave të Anton Pashkut (1) Analiza e veprave të Sharl Bodlerit (1) Analiza e veprës '' Prometeu i mbërthyer'' (2) Analiza e veprës ''Epi i Gilgameshit'' (1) Analiza e veprës ''Komedia Hyjnore'' (1) Analiza e veprës ''Shqipëria Çka qenë (1) Analiza e veprës ''Vdekja më vjen prej syve të tillë'' (1) Analiza e veprës ''Zani i zemrës'' (1) Analiza letrare (154) Analizatoret (1) Anatomia (126) Androgjenet (1) Andromeda (1) Andrra e jetës Zoga (1) Anekdota (2) Anesteziologjia (19) Angina pectoris (10) Angioplasty (1) Anijet (1) Anijet kozmike (1) Anionet (1) Anketa (1) Ankthi (1) Anomalite e refraktimit (4) Anomaloskopi (1) Anticoagulants (1) Antidiabetiket oral (2) Antidiaroikët (1) Antidot (1) Antiemetikët (1) Antigjenet (1) Anton Pashku (6) Anton Santori (1) Anza e Henleut (2) Aortic and mitral valve disease (1) Aortic coarctation (2) Aortic regurgitation (2) Aortic sclerosis (1) Aortic stenosis (6) Aparatet e anijeve kozmike (1) Aparatet elektrotermike (1) Aparati jukstaglomerular (1) Apele per ndihme (1) Apex beat (1) Apoptoza (1) Apraksia (4) Ari (1) Aristoteli (1) Arkiva (30) Arsimi (1) Artiola (1) Aspergilloza (1) Asteroidi (1) Astigmatizmi (1) Astrit Lulushi (1) Atdheu (1) Atelektaza (1) Ateroskleroza (4) Atomet (2) Atomi (2) Atrial fibrillation (7) Atrial septal defect (7) Atrofia (2) Atrofia e bulbusit (1) Autizmi (6) Autochthonous (1) Autokracia (1) Autoshkolla (21) Avaz (1) Avni Tafili (17) Bacterial endocarditis (3) Bajrami (1) Bakri (10) Bakteret (5) Balanitis (1) Baleti (1) Balloon valvuloplasty (1) Barcoleta (6) Barnat (4) Barnat antikanceroze (1) Barnat ekpektorante (1) Barnat kundër motilitetit (1) Barnat kunder ulqeres peptike (1) Barnat kunder vjelljes (1) Bebeza (2) Bekir Halimi (24) Besimi (1) Beta-blockers (1) Bicikleta (1) Bifurkacioni (1) Big Bangu (1) Bilal Golemi (1) Bimet (1) Biografia (80) Biokimia (43) Biologji test (191) Biologjia (32) Bioprosthetic valve (1) Biosistematika (1) Blalock-Taussig shunt (1) Blej (2) Bleta (1) Bllokatoret e receptoreve H2 histaminike (1) Bodrumi (1) Bomba atomike (1) Bomba me hidrogjen (1) Bora (3) Borxhi (1) Breshka (1) Bronkiolet (1) Brucelloza (2) Bufi (1) c (1) Calcium channel blockers (1) Cardiac defibrillators (1) Cardiology (74) Carotid artery pulsations (1) Celuliti i orbites (1) Celuloza (3) Centralet elektrike (2) Çështë dhe Çdo të bëhet'' (1) CGI animation (1) Chest pain (1) Choroidal neovascularization (1) Chronic mitral regurgitation (1) Chronotropic incompetence (1) Cikli pentozik (1) Ciklopegjiket (1) Cirroza (6) Çka është Seuli? (1) Coarctation of aorta (2) Collapsing pulse (1) Complications of infective endocarditis (1) Complications of prosthetic valves (1) Congenital heart diseases (1) Constrictive pericarditis (4) Continuous murmurs (1) Copat e huaja (2) Copat e huaja intrabulbare (4) Copat e huaja metalike ne korne (1) Copat e huaja ne korne (2) Cor bovinum (1) Corpus callosum (3) Corpus uteri (1) Dakriocistiti (4) Dakriocistiti akut flegmonoz (2) Dallendyshet (1) Daltonizmi (1) Dante Aligeri (1) Dantroleni (6) Dardha (1) Daut Demaku (2) definicione (2) Degradimi (1) Demokracia (1) Demonet (1) Dendesia (1) Depresioni (1) Dermatologjia (25) Dermatophyta inguinalis (1) Deti (1) Dextrocardia (1) Dezaminimi (1) Dhembet (1) Dhimitër Xhuvani (1) Diabeti (19) Diagnoza (8) Dialog (1) Diastolic dysfunction (1) Diateza (1) Dielli (3) Difuzioni (1) Digital Kosovo (5) Dijetaret (1) Dimri (3) Dispraksia (1) Distilimi (1) Distrofia yndyrore (2) Dita e Xhuma (1) Diuretics (1) Diureza (1) Dizuria (1) Djalli (2) Don Kishoti (1) Don Zhuani (1) Dozat (1) Dozimi (2) Drama (1) Dressler's syndrome (1) Dritëro Agolli (2) Drogat (3) Druri (27) Drusen (1) Dua (52) Ductus arteriosus (1) Duhani (20) Dukuria kimike (1) Durimi (1) Durimi dyfytyrësh (1) Dusk Drive (1) Dyshimi (1) E drejta civile (3) Earn Money (1) Ebu Hanife (1) Echinococcus granulosus (1) Edema (1) Edema angioneurotike (3) Edema e kornese (1) Efektet anesore (3) Efikasiteti diagnostik (1) Efikasiteti terapeutik (1) Eisenmenger complex (1) Eisenmenger syndrome (3) Ejection click (1) Ekologjia (1) Ekonomia (144) Eksudati (1) Ekzaminimi (4) Ekzfotalmometri (1) Elektroliza (1) Elektromotori (1) Elektronet (1) Elementet e bllokut (1) Elementet kalimtare (2) Elementet Letrare (7) Embolia (2) Embolia e arteries qendrore te retines (3) Embrioni (1) Emfizema (1) Emfizema subkutane (1) Eminem (1) Emra Shqip (2) Emri (2) Enderrat (3) Endocarditis (1) Endometriumi (2) Endotendineum (1) Energjia (3) Enflurani (3) Enis Presheva (1) Enukleacioni i syrit (2) Enver Robelli (1) Epi i Gilgameshit (1) Epidemiologjia (10) Epiderma (1) Epidermophytia inguinalis (1) Epiglotisi (1) Epilepsia (5) Epiteli (3) Epiteli shumeshtresor i sheshte (2) Epitendineum (1) Epithalamus (1) Erb's point (1) Eritroblastoza fetale (3) Eritrocitet (4) Ernest Hemingway (1) Ernesto Sabato (1) Erozioni i kornese (3) Ersilja Çeli (4) Esat Stavileci (1) Ese (123) Ese per 17 shkurtin (1) Ese per 28 nentorin (2) Ese per 8 marsin (1) Ese per Arsimin (1) Ese per atdheun (2) Ese per dashuri (1) Ese për dashurinë (2) Ese per durimin (1) Ese per familjen (2) Ese per femijet (2) Ese per leximin (2) Ese per librin (1) Ese per pranveren (4) Ese për pushimet verore (1) Ese per pushtetin (1) Ese per shokun (1) Ese per veren (1) Eshtrat (2) Eskili (1) Essay (8) Estrogjenet (1) Estrogjeni (2) Ethet hemorragjike Krime-Kongo (7) Etiologjia (24) Etnografia (1) Eufemizmi (1) Euro (1) Evakuimi (1) Ezani (2) Fabula (9) Facebook (4) Fadil Maloku (3) Faik Konica (2) Fakte Historike (6) Fakte shkencore (15) Faktoret e rrezikut (2) Falja e namazit (11) Fallot's tetralogy (5) Familja (1) Fantazmat (1) Faqe (284) Faqet e institucioneve të Kosovës (1) Farmakologjia (65) Fatos Arapi (2) Federata Mikroneziane (1) Feja (7) Feja Islame (790) Fejesa (1) Femijet (2) Femra (3) Fenilketonuria (2) Fenotipi (1) Feokromocitoma (1) Ferizaj (1) Fetva (1) Figurat Letrare (30) Fijet asociative (1) Filip Shiroka (1) Filma (45) Filma me titra shqip (7) Filmi (4) Filmofil Group (1) Filtrimi (1) Filtrimi glomerular (1) Fimoza (1) Fisi (1) Fisnik Ismaili (1) Fito leke (1) Fito Para (6) Fizika Kuantike (1) Fiziologjia (71) Fiziologjia Patologjike (61) Fjale te urta (10) Fjalë të urta (1) Fjale te urta Islame (2) Fjale te urta per ambicjen (1) Fjale te urta per besimin (1) Fjale te urta per vellaun (1) Fjale te urta per vullnetin (1) Fjale te urta per zhgenjimin (1) Fjalor (3) Fjalori (96) Flamuri (1) Flegmona e kapakeve (1) Flegmona e orbites (4) Flora Brovina (3) Fluoresceina (1) Fluori (1) Flutura (1) Fluturaket (1) Fluturimet ne hapesire (1) Fobia (2) Folja (4) Folklori (1) Folkodina (1) Fonetika (1) Fonologjia (1) Forca e frenimit ne rrota (1) Format farmaceutike (2) Forumi i Te Rinjve Muslimane (3) Fosfori (1) Fosilet (1) Foto (63) Fotokoagulimi me laser (1) Fragment (1) Frekuenca e punes se zemres (1) Frenat me disk (1) Fridrih Niçe (1) Fridrih Shiler (1) Friedreich's ataxia (1) Frutat (1) Fun (4) Fundusi i syrit (1) Funksioni (10) Fuqia (1) Fusha kortikale motorike e të folurit (1) Fusha magnetike (1) Fusha primare motorike (1) Fusha vizive (2) Futbolli (1) Galaktika (1) Gallavardin phenomenon (1) Gallbladder (1) Gastriti (1) Gastrulimi (1) Gavril Dara i Riu (1) Gazetari (2) Gezim Kelmendi (7) Gëzim Kelmendi (1) Gingivostomatiti herpetik (1) Giza (2) Gjakderdhja (5) Gjaku (11) Gjarpëri (1) Gjenerale (45) Gjenerali i ushtrise se vdekur (1) Gjenet (7) Gjenetika (1) Gjeografi (78) Gjeografi test (159) Gjeravica (1) Gjinekologjia (14) Gjitaret (1) Gjuha (1) Gjuha dhe Letersia (2) Gjuha e folur (1) Gjuha e shkruar (1) Gjuha Shqipe (250) Gjuhë dhe letërsi (4) Gjuhë shqipe dhe Letërsi (60) Gjumi (2) Glaukoma (19) Glaukoma kongjenitale (1) Glaukoma neovaskulare (4) Glomeruli renal (2) Glomerulonefriti (1) Glukoza (1) Gramatika (2) Granulocitet (1) Granulomes sifilitike (1) Gripi (6) Grupe (2) Grupi i gjakut (1) Guljelmo Markoni (1) Gunga (1) HAARP (1) Hadithe (120) Hadithe per diten e Xhuma (1) Hadithe per vdekjen (1) Halazioni (1) Halid El-Beker (1) Halucinacionet (2) Hamleti (1) Haqif Ibrahimi (2) Hartim per librin (1) Hartim per pranveren (2) Hartim per shokun (1) Hartime (54) Hartime Ese per pavaresine (1) Hartime per leximin (1) Hasan El-Basriu (3) Hasan Prishtina (1) Hasan Zyko Kamberi (1) Havarixhet (1) Head lice (2) Heart sound (2) Heart transplantation (1) Hekuri (5) Helicobacter pylori (1) Helikazat (1) Hematologjia (2) Hematoma epidurale (1) Hematoma retrobulbare (1) Hematoma subdurale (1) Hematoma traumatike e kapakeve (1) Hemiplegia (1) Hemoftalmusi (2) Hemoglobina (1) Hemoliza (1) Hemoragjia (1) Hemorragjia subarahinoidale (1) Heparin (1) Hepatitet (1) Hepatiti B (1) Hepatojugular reflux (1) Hernia inguinale (1) Herpesi Labial (1) Hidrocefalusi (1) Hidrocentralet (1) Hidrogjeni (1) Hidroliza (1) Hifema (9) Hifema traumatike (1) Hijalinoza (2) Hipermetropia (2) Hipertensioni arterial (2) Hipertermia malinje (1) Hipertrofia (2) Hipervitaminoza (1) Hipervitaminoza D (1) Hipofiza (2) Hipoglikemia (1) Hipoksia (1) Hipotalamusi (3) Hipovitaminoza A (1) Hipovitaminoza C (1) Hipovitaminozat (1) Histologjia (65) Histoplazmoza (1) Historia (68) Hivi (9) Hixhame (1) Holiday heart syndrome (1) Holt-Oram syndrome (1) Homeostaza (1) Homeri (2) Honore de Balzak (1) Hordeolumi (1) Hormonet (3) Horoskopi (1) Hosting (1) Humbja akute e te parit (1) Humbja e peshes (1) Humbja e te pamurit (1) Humor (28) Hurmet (1) Hypertension (8) Hypertrophic cardiomyopathy (4) Hypospadia (1) I tretuni (1) Ibën Abasi (1) Ibën Kajimi (1) Ibrahim Rugova (2) Iftari (1) Ilahi (2) Iljasa Salihu (19) Iluminati (1) Imam Ibn Kajimi (2) Imam Shafiu (1) Imri Vishi (1) Imuniteti (2) Imuniteti i fituar (1) Imuniteti i lindur (1) Imuniteti jospecifik (1) Imunodeficienca (1) Imunologjia (4) Imunosupresoret (1) Indi kercor (1) Indi kockor (1) Indi nervor (1) Indications (2) Indications for valve replacement (1) Indikacionet (8) Induksioni magnetik (1) Infarkti (4) Infarkti miokardial (1) Infective endocarditis (4) Infeksioni (1) Infeksioni intrabulbar (1) Infertiliteti (1) Inflamacioni (8) Informacionet (1) Informata (2826) Informatika (59) information (63) Inhibitoret e pompes proteinike (1) Inkubacioni (1) Insula (1) Insulina (3) Integumenti (1) Internal Medicine (208) Interneti (4) Internimi (1) Intervista (1) Irfan Jahiu (2) Irfan Salihu (10) Iridocikliti (6) Iridocikliti fibrinopurulent (1) Iridocikliti hipertenziv (1) Iridocikliti serofibrinoz (1) Iridocikliti seroz (1) Iridodializa (1) Irisi (1) Ironia (1) Islami (4) Ismail Kadare (27) Izopreni (1) Jakov Xoxa (1) Jakup Hasipi (1) Jejunumi (1) Jeta (3) Jeta pas vdekjes (2) Jetmir Jakupi (1) Jodidet (1) Jonet (2) Jonet e Ca (1) Jugular pulse (1) Jugular venous pulsations (3) Kafka (1) Kalcifikimi (1) Kalciumi (1) Kallezuesi (1) Kanali inguinal (1) Kanceri (1) Kanella (1) Kanioni (1) Kapsula e Bowmanit (1) Karburanti (2) Karcinoma (1) Kardiologjia (2) Karl Marx (1) Kartagener's syndrome (1) Katarakta traumatike (1) Katarakti (2) Kationet (1) Kënaqësia (1) Keratitet (6) Keratometri (1) Kercat e laringut (1) Kerci (1) Kerci hialin (2) Kërkesa postimesh nga vizitorët (1) Keshilla (187) Këshilla (195) Keshilla Islame (114) Keshilla Mjekesore (6) Keshilla Shendetesore (2) Ketoacidoza (1) Kim Mehmeti (1) Kimi (2) Kimia (17) Kirurgjia (32) Klishe (1) Klorpropramidi (1) Koaguli postmortal (1) Kobalti (1) Kocka kompakte (1) Kockat (4) Kodi gjenetik (1) Kodi i Balave (1) Kognicioni (1) Koha (1) Kolagjeni (1) Kolë Jakova (1) Kolera (4) Kolesteroli (3) Kollitja (1) Kombi (1) Komedia (1) Komedia Hyjnore (2) Komente (3) Komente letrare (24) Komente për poezi (16) Komentimi i ëndrrave (72) Komocionet (1) Komplikimet (2) Komponimet Helate (1) Komponimet komplekse (5) Komunikacioni rrugor (1) Komunikimi (1) Kondrocitet (1) Konflikti i Edipit (1) Konina (1) Konjugimi (1) Konjuktiva (2) Konjuktiviti (4) Konjunktiva (1) Konjunktiva e fornikseve (1) Konjunktiva e kapakëve (1) Konjunktivi kronik (1) Konjunktiviti (3) Konjunktiviti alergjik (1) Konjunktiviti bakterial (3) Konjunktiviti epidemik (1) Konjunktiviti kronik (1) Konjunktiviti neonatal (1) Konjunktiviti vernal (2) Konstitucioni (4) Kontaksioni izotonik (1) Konteksti (1) Kontinentet (2) Kontraceptivet oral (1) Kontraksionet e muskulit (1) Kontraksioni ekscentrik (1) Kontraksioni izometrik (1) Kontuzioni i bulbusit (2) Kooperativat (1) Koreografia (1) Korja e trurit te madh (2) Kornea (14) Korpuskuat renale (3) Korrupsioni (1) Korteksi i veshkes (1) Kortikosteroidet (1) Kortizoli (1) Kosova (8) Kozmopolitizmi (1) Kriminalistika (92) Kristalet (1) Kristalizimi (1) Kriteret e Harvardit mbi vdekjen (1) Kritika Letrare (67) Kriza tireotoksike (1) Kromatina (1) Kromi (9) Kromozomet (2) Kryefjala (6) Kryeqyteti (8) Kuize (18) Kuize nga Autoshkolla (4) Kujdesi (1) Kukulla të ngrira (1) Kumanova (1) Kunderindikacionet (2) Kundrinori (3) Kurani (2) Kurime (2) Kuriozitete (45) Kushtetuta (1) Kussmaul's sign (1) Kuvendi (1) Kuvendi i Arbërit (1) Lajme (73) Lamelat kockore (1) Lantanidet (1) Laparoskopia (1) Laringu (1) Left ventricular systolic dysfunction (1) Lendimet kimike te syrit (3) Lendimet perforative (8) Lengu cerebrospinal (8) Lengu trunoshpinor (8) Leo Tolstoy (2) Leomioma (1) Lepuri (2) Letersia (54) Letersia shqipe (2) Letra dashurie (1) Leukocitet (2) Leukoplastet (1) Levine's sign (1) Levizja (1) Lezionet paraneoplastike (1) Li-Fi (1) Libra shqip (14) Lidheza (1) Lidhja (3) Lidhja e Kombeve (1) Lidhjet kimike (1) Lidokaina (1) Ligatura e Stianusit (1) Ligjerata e drejte (1) Ligjerata islame (1) Ligji i Faradeit (1) Ligji periodik (1) Limanet detare (1) Limfa (1) Limfocitet (1) Lindje (5) Liria (1) Lissus (1) Litiumi (1) Liver (3) Llojet e transportit (1) Llojet e transportit tokesor (1) Llokman Hoxha (2) Lobi i veshkes (1) Lobusi renal (1) Logopedia (4) Lojna (34) Lojra (4) Lokomotiva (1) Lukthi (1) Lulzim Susuri (12) Lumturia (3) Lutembacher syndrome (1) Lutje (46) Macula densa (1) Maculopathy (1) Magjia (2) Magjistaret (2) Makina (1) Maksim Gorki (1) Mallkime (1) Mangani (8) Marantic endocarditis (1) Marihuana (2) Marksizmi kulturor (1) Marsi (2) Martesa (2) Masa atomike (1) Matematika (12) Matriksi jashteqelizor (1) Matriksi kockor (2) Mbeshtjellesi mielin (1) Mbiemri (4) Mbreti (1) Mbreti dhe Buburreci (1) Mbreti Lir (1) Mbulesa (2) Mediatoret kimik (1) Medicine (4) Medulla e veshkes (1) Medulla spinalis (1) Mehmet Bislimi (1) Mejoza (1) Melanina (5) Melanocitet (4) Melqia (3) Mendime (118) Mendime Islame (1) Mendimi (1) Mendimi Pozitiv (5) Meningjiti (11) Menorragjia (1) Mercedes Benz (1) Mesazh për maturantët (1) Mesime (6) Mesime nga Biologjia (2) Meso Anglisht (3) Meso frengjisht (21) Meso Gjermanisht (99) Meso Holandisht (2) Meso Italisht (23) Meso Japonisht (2) Meso Kinezisht (2) Meso Portugalisht (2) Mëso shqip (1) Meso Spanjollisht (2) Mesopotamia (1) Mesuesja (7) Mesyshi (1) Metafora (1) Metalet (5) Metalina (1) Metalurgjia (1) Metamorfoza (1) Metastaza (2) Metathalamusi (1) Metodat hulumtuese (2) Metrorragjia (1) Mezangiumi (1) Microsoft (2) Midriaza (1) Migjeni (4) Migrena (2) Miguel Servantes (1) Mikorize (1) Mikrobiologjia (4) Millosh Gjergj Nikolla (1) Mineralet (1) Miometriumi (1) Miopia (2) Miqesia (1) Mistere (72) Misticizmi (1) Mistika (1) Misvaku (1) Mitokondriet (3) Mitoza (1) Mitral regurgitation (4) Mitral stenosis (7) Mitral valve (1) Mitral valve prolapse (4) Mixed aortic lesions (1) Mjekësi (282) Mjekesi familjare (6) Mjekësi fizikale me Rehabilitim (49) Mjekësi test (81) Mjekesia (12) Mjekesia Interne (27) Mjekesia Islame (2) Mjekesia Urgjente (4) Mjekimi (17) Mjetet transportuese (1) Molieri (5) Monogamia (1) Morfolologjia (1) Mortaliteti (1) Motiliteti (1) Movies (1) Mprehtesia e te parit (1) Muhamed Kyçyku (1) Muhamedi a.s (1) Mukoza (1) Multimedia (2) Muskujt (1) Mutacionet (2) Muzika (1) Myocardial infarction (6) Naim Frasheri (4) Namazi (11) Namazi i istihares (1) Napoleon Bonaparta (1) Nasa (2) Nata e Kadrit (3) Nataliteti (1) Natyra (1) Nazmi Rrahmani (1) Ndajfolja (1) Ndarja qelizore (1) Nderi (1) Ndihma (1) Ndihma e pare (6) Ndre Mjeda (6) Ndryshoje veten (2) Nefroni (6) Nekroza (3) Nekroza e konjuktives (1) Nena (4) Neoplazma (6) Nervat (2) Nervat kranial (1) Nervi facialis (1) Nervi trigeminus (2) Nervi trochlearis (1) Neurokirurgjia (2) Neurologjia (26) Neurologjia dhe Psikiatria (83) Neurology (19) Neuronet (1) Neuroni (1) Neurotransmiteri (1) Neurozat (2) Ngjarje (4) Nikeli (7) Nikola Tesla (1) Nikturia (1) Njeriu (2) Njesia (1) Njihu me hoxhallarët (1) Nocioni (1) Noksat (1) Nomad (1) Nucleus paraventricularis (1) Nukleotidet (1) Nukleus supraopticus (1) Numerori (1) Numri atomik (2) Objekti i së drejtës civile (1) Oda e perparme (1) Oftalmia elektrike (3) Oftalmia simpatike (5) Oftalmologjia (165) Okisgjeni (1) Okluzioni i arteries qendrore te retines (4) Oksidet e bakrit (2) Oksihemoglobina (1) Oksitocina (1) Oktapodi (1) Olakizuria (1) Oligodendrocitet (1) Ongsono (1) Onkologjia (3) Operacioni (2) Ophthalmia neonatorum (1) Ophthalmology (20) Opinione (407) Ora inteligjente (1) Orbitalet atomike (1) Organelet qelizore (2) Organizmat (1) Ortopedia dhe Traumatologjia (22) Oscar (1) Oscar Nominees (4) Osifikimi endezmal (1) Osifikimi enkondral (1) Osteoblastet (1) Osteoklastet (1) Osteonet (1) Otorinolaringologjia (2) Pablo Neruda (1) Palca e zgjatur (1) Palca kurrizore (1) Pankreasi (1) Pansystolic murmur over the precordium (1) Paracetamoli (3) Paradoksi (3) Parafimoza (1) Parafjala (2) Parandalimi (3) Paraplegia (3) Parashikime (1) Parenkima (1) Paret (1) Pareza (1) Pareza e nervit trochlearis (1)